Drámai végjátékban született meg a győzelem

Sport36-Komló – Orosházi FKSE-LINAMAR 23-24 (11-11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Komló, 500 néző. V.: Bacs, Bóna. Komló: Selymes – Sanad 2, Kordic 4, Marcsek 3, Szöllősi 4, Jerkovic 3, Markovic 6 (2). Csere: Granic (kapus), Hoffmann, Nakhajenka, Szögi, Nagy Z., Sunajko, Sebestyén, Oszlár 1, Péter Szabó. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Németh G., Berta, Mazic 1, Cemas 3, Németh L. 5. Cs.: Miklós (kapus), Smojver 1, Stranigg 3, Suhonjic 4, Macovchin, Knezevic 1, Buday 4 (1), Tárkányi, Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 2/1
.

Az előző bajnoki idényben csupán a szerencséjének köszönhette a Komló együttese, hogy most ismét az élvonalban szerepelhet: csak a megemelt létszám miatt sikerült megkapaszkodnia az első osztályban az egyébként simán kieső baranyai gárdának.

A nyár folyamán szinte teljesen átalakult a komlói csapat, amiből az következik, hogy Ratko Djurkovic együttesének menet közben kell csapattá formálódnia, egységessé válnia. A hat új külföldi közül az egyiptomi jobbszélső, Mohamed Sanad, a montenegrói balszélső, Igor Markovic, és a horvát balátlövő, Srecko Jerkovic erősítésnek tűnik, míg Nakhajenkának, Kordicnak és Sunajkónak még bizonyítania kell, hogy helye van a csapatban.

Vladan Jordovic legénységére nehéz mérkőzés várt, hiszen a több légióst is felvonultató házigazdák egy harcos, végig keményen küzdő együttest alkotnak, amely egy percig sem adja fel a küzdelmet.

Bizonytalanul vezette első támadásait az Orosháza, perceken belül 2-0-ra el is húztak a házigazdák. A 7. percben Németh László egyenlített, ám a  zöld-sárgák tovább ügyetlenkedtek és hadilábon álltak a góllövéssel. A gólcsendet Cemas törte meg (12. p.: 4-3), Miklós Gergő pedig büntetőt hárított, így továbbra is tapadt ellenfelére az Orosháza. A támadásbefejezések ugyan továbbra is akadoztak, de Herjeczki bravúrjaival meccsben maradt az OFKSE a keményen védekező házigazdákkal szemben. A 28. percben sikerült Straniggnak egyenlítenie, gólváltást követően a félidőre is maradt a döntetlen állás.

A második játékrészben villámrajtot vett az Orosháza, Buday góljainak és Herjeczki védéseinek köszönhetően három gólos előnyt szerzett a vendég csapat. Egyre jobban magára talált Jordovic mester legénysége, fegyelmezettebbé vált a játék, javult a helyzetkihasználás. Negyedóra elteltével már öt gólos volt az orosházi előny (45. p.: 15-20). A félidő  utolsó 10 percében aztán megkezdte a felzárkózást a Komló, sőt 4 perccel a vége előtt Marcsek az egyenlítő találatot is megszerezte. A finisben felváltva estek a gólok, végül Mazic másodpercekkel a lefújás előtt megszerezte a vezetést az Orosháza csapatának. Egy utolsó rohamot indított a Komló, Jerkovic be is talált Miklós Gergő kapujába, ám a találat a dudaszó után esett, így a játékvezetők nem adták meg a gólt.

Parázs csatát vívott egymással a két együttes, végül a szívvel-lélekkel küzdő Orosháza némi szerencsével, de megérdemelten szerzte meg a két pontot a Komló otthonában.

Vladan Jordovic: – Harcos és különleges mérkőzést láttunk. Mindkét csapatnak nagyon sok új játékosa van, ezért egyik csapat sincs magas nívón, ezt még össze kell dolgozni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.