Nagyszerű rajt az NB I-es bajnokságban

Az NB I-es újonc Eger gárdáját fogadta az OFKSE a 2015/2016-os bajnokság nyitó találkozóján az Eötvös-csarnokban. Rutinos NB I-es játékosokkal komolyan megerősített Eger érkezett Rosta “Pilu” vezetésével.

Orosházi FKSE-LINAMAR – SBS Eger-Eszterházy 28-19 (14-11)

NB I-es felnőtt férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 500 néző. Vezette: Bíró, Kiss O. Orosháza: HERJECZKI – Komporály 2, Németh G. 1, BUDAY 8 (4), MAZIC 3, CEMAS 4, Németh L. 2. Cs.: MIKLÓS (kapus), Berta, Smojver, Stranigg 2, Suhonjic 2, Knezevic 2, Macovchin 2, Varsandán Á., Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Eger: Kovács J. – Vancsics 1, Kocsis, Bajorhegyi, DOBÓ 4, Halász 1, Iváncsik 3. Cs.: Radulescu (kapus), Padla 1 (1), Dimitrovski 1, Takács 4 (3), Szabó P. 3, Kiss G. 1, Lezák, Menyhárt. Vezetőedző: Rosta István.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 6/3

Az első percben egy hazai góllal kezdődött a találkozó, ami után néhány nagyon szép Herjeczki-védést is megcsodálhatott a publikum. Koncentrált hatosfalas védekezéssel kezdtünk, elől pedig rendre ültek a támadások. Még csak néhány perc telt el, máris 3–0-át mutatott az eredményjelző. Ezután az első néhány perc után ébredt az Eger és 3–0-ról kiegyenlítettek. Vezetést átvenni nem sikerült nekik, továbbra is az orosházi csapat kezdeményezett, az Eger pedig loholt az eredmény után, de nem szakadt le. A 15. percben 7-5-ös állásnál Rosta István időt kért, de szavainak nem sok foganatja volt, mert a 18. percben Komporály gólja után először vezettünk négy góllal (9–5). Ezután kezdődött a Miklós Gergő parádé. A Herjeczkit váltó fiatal kapuvédő Szabó Péter hetesét is védte, és a sokszoros válogatott szlovák a kipattanóból sem tudott gólt elérni, ezt pedig érthető módon hatalmas tapssal fogadta a hazai publikum. A szünetig már nem sokat változott a játék képe. Háromgólos előnnyel vonultak az orosházi srácok az öltözőbe: félidő 14–11.

Kemény küzdelem a pályán, ahol a sárgamezes orosháziak bizonyultak jobbnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidő gyors gólváltással kezdődött. Továbbra is jól, pattogósan és szikrázóan keményen védekeztünk, többször is passzív játékig kényszerítettük az ellenfelet. Több játékosunknak is voltak nagyon szép villanásai, Cemas és Suhonjic is többször mattolta az egri kapust. A 40. perc után szépen lassan kezdett elhúzni a hazai alakulat, egyre nőtt a különbség. A kapuban Miklós Gergő lehúzta a rolót, sok lövés mellett újabb hetest is hárított. A 47. percben az orosházi B-közép rászámolhatott az egriekre, 25–15. A következő percekben jobbára a küzdelem dominált, orosházi részről is jött egy nyolcperces gólcsend. Azonban jelentősebb zárkózást az Eger ekkor sem tudott felmutatni. Az 56. percben Mazic révén tört meg a csend és ezután már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a végén a különbség. Végül 28–19 lett a vége és az orosházi publikum együtt örült a fiúkkal és zúgott a “Szép volt fiúk!”.

A nyolc gólig jutó Buday vezérletével nagyszerűen küzdött az orosházi csapat. Rajta kívül többen is nagyszerű teljesítményt nyújtottak az első találkozón.

Vladan Jordovic: – Nagyon dicséretes az a küzdeni tudás, amit a fiúk ma mutattak. Sok nehéz mérkőzés vár még ránk ebben a bajnokságban, úgyhogy remélem ez a küzdeni tudás megmarad és mellé egyre jobb játék is társul majd.

Rosta István: – Ez egy másik kávéház.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.