Megszorongattuk a szerb bajnoki ezüstérmest

Szerdán délután edzőmérkőzésen látta vendégül az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese a szerbiai RK Spartak Vojput Subotica csapatát. A hazai gárda szoros meccset játszott a SEHA-Liga résztvevő, szerb bajnoki ezüstérmes szabadkaiakkal.

Komoly ellenfél várt Vladan Jordovic legénységére szerdán az Eötvös-csarnokban. A szabadkai Spartak Vojput évek óta a szerbiai bajnokság élmezőnyében tanyázik, idén pedig a SEHA-Ligában és az EHF-kupában is érdekelt.

Orosházi FKSE-LINAMAR – RK Spartak Vojput Subotica 28-30 (12-17)

Felkészülési mérkőzés, Orosháza, 200 néző. Vezette: Kolarovszki, Szegedi. Orosháza: Herjeczki, Miklós (kapusok), Buday 3, Stranigg, Knezevic 7, Berta, Smojver 2, Cemas 1, Zalai, Varsandán Á. 1, Németh G., Mazic 6, Macovchin, Pásztor M. 1, Suhonjic 3, Tárkányi 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Subotica legjobb dobói: Zupanjac 9, Basaric, Cupic 5-5.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

Az Orosháza szerezte az első találatot, a vendégek hamar fordítottak (8. p.: 1-3), de a házigazdáknak Buday és Mazic góljaival gyorsan sikerült egyenlíteniük. A 20. percig felváltva találtak hálóba  a csapatok, egyik gárda sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Ekkor azonban homok került az orosházi gépezetbe, a félidő végéig csupán kétszer sikerült betalálniuk Tárkányiéknak, míg a vendégek ez idő alatt nyolcszor voltak eredményesek. Támadásban sokat bizonytalankodott a zöld-sárga együttes, az eladott labdákból pedig könnyű gólokat szerzett a Spartak. A lefújás előtti másfél percet ráadásul kettős előnyben játszotta a hazai csapat, de nem sikerült gólra váltani a lehetőséget.

Suhonjic (labdával) háromszor, Mazic (22) hat alkalommal volt eredményes (Fotó: www.rkspartakvojput.com)

A második játékrész első perceiben ismét felváltva estek a gólok, majd az ekkor már összeszedettebben játszó Orosháza fokozatosan megkezdte a felzárkózást. Az agresszívabb támadójátéknak, a javuló helyzetkihasználásnak és Herjeczki bravúros megmozdulásainak köszönhetően kisvártatva már az egyenlítésnek örülhettek a hazai szurkolók (22. p.: 25-25). A 26. percben Komporály góljával a vezetést is megszerezte az OFKSE, de az előnyt nem sikerült megőrizni a lefújásig, a szabadkai Cupic az utolsó percben megadta a kegyelemdöfést a pontszerzésben reménykedő házigazdáknak.

Bár az Orosháza csapatának voltak jó periódusai a találkozón és a végjátékban még a győzelem lehetősége is felvillant előttük, a mindvégig keményen, fegyelmezetten játszó szerbiai együttes megérdemelten nyerte a találkozót.

* * *

Formálódó NB I/B-s csapatunk is edzőmérkőzést játszott szerdán este:
Orosházi FKSE-LINAMAR – Kiskunfélegyháza 36-25 (19-13)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.