Későn jött a feltámadás

Grundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 33-25 (20-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, 750 néző. V.: Medve, Nagy. Tatabánya: Paul – Boskovic 7 (1), Harsányi 5 (3), Dénes, Katzirz, Mazák, Díaz 4. Csere: Boros, Keserű (kapusok), Pásztor Á. 4, Juhász Á. 4, Nagy Sz., Törő 2, Bodó 4, Gábor M. 1 (1), Mousavi 2. Edző: Vladan Matic. Orosháza: Herjeczki – Benis 2, Németh G. 2, Mazic 2, Buday 5 (3), Cemas 3, Németh L. Cs.: Miklós, Ivanisevic (kapusok), Benmiloud 3, Knezevic 1, Szeitl, Berta, Tárkányi 5, Pásztor M. 1, Varsandán 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3
.

A szezon utolsó idegenbeli mérkőzésére utazott el kedden Vladan Jordovic együttese. A Tatabánya csapata a válogatott programja, valamint kisebb betegségek és az érettségi vizsgák miatt keveset tudott együtt készülni, de a kedvezőtlen előjelek ellenére Vladan Matic vezetőedző bízott a hazai sikerben. Az Orosháza felkészülését szintén megbolygatta kissé a B-válogatott edzőtábora és sérültek is voltak, mindezek dacára Vladan Jordovic a Balatonfüred elleni hibák kijavítását és jó játékot várt a mérkőzésen.

Gyors gólváltással indult a találkozó, majd a Tatabánya keményített védekezésén és kezdett elhúzni ellenfelétől. Boskovic a 8. percben már harmadik gólját lőtte (5-2), míg az orosháziak támadásban buta hibákat vétettek, így nem tudtak felzárkózni ellenfelükhöz. Hiába kért Jordovic edző kétszer is időt, az OFKSE befejezései továbbra is pontatlanok voltak, a 25. percben már 7 találat volt a hazaiak előnye (15-8), amit a félidő végére Pásztor Ákos triplájával tíz gólosra növelt.

A második játékrészben a széleken frissített Jordovic mester, behozta Pásztor Mátét és Tárkányi Bencét. Utóbbi perceken belül meg is hálálta a bizalmat, három gyönyörű góllal és egy gólpasszal mutatkozott be. Öt perc elteltével a Tatabánya edzője kényszerült időt kérni, mivel az Orosháza játéka nyomokban sem emlékeztetett az első félidő teljesítményére. A vendég együttes felnőtt ellenfeléhez és egyenrangú partnerként kézilabdázott, de sajnos az első félidőben összegyűjtött tetemes hátrányt már nem sikerült ledolgoznia.

Az első félidő hibáktól hemzsegő játéka után az Orosháza megérdemelten nyerte meg a második játékrészt, még ha a végelszámolásnál ez kevésnek is bizonyult.

Vladan Jordovic: – Nagyon jó mérkőzés volt, a második félidőre fel tudtuk venni a ritmust. Gratulálok a Tatabányának a győzelemhez.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.