Nem sikerült a bravúr

HE-DO B.Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE-LINAMAR 32-24 (14-13)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Gyöngyös, 850 néző. Vezette: Altmár, Horváth M. Gyöngyös: TÓTH M. – Urbán 1, HERCEG 3, Hegedűs 1, Gerdán, Varsandán 2, Duris 3. Csere: Gödör (kapus), Papp, Németh T. 2, Sipeki 1, UBORNYÁK 7 (6), GÁBORI 4, MARKEZ 4 (1), Vilovski 2, Újvári 2. Vezetőedző: Konkoly Csaba. Orosháza: BUSA – Pásztor 1, SLAVULJICA 5, Döme, MRSULJA 5, LELE 6, NÉMETH L. 4 (2). Csere: Herjeczki (kapus), Ambrus, Kancel, Zubai, Bella, Orjonikidze 3, Kiss A., Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 9/7, ill. 3/2.

Gyors gólváltással indult a találkozó, Varsandán találatára Lele válaszolt nyomban. Nagy csata folyta a pályán, keményen védekezett a hazai együttes (7. p.: 2–2). A folytatásban 4-2-re elhúzott a Gyöngyös, s bár Busa néhány bravúros védéssel segítette csapatát, a 10. percben 5–2-es állásnál időkérésre kényszerült Ratko Djurkovic. A rövid játékmegszakítás eredményesnek bizonyult, hiszen Orjonikidze és Németh László góljaival 5-4-re feljöttek a vendégek. Ezt követően is elérhető közelségben maradt az ellenfél, egy-két gólnál többel nem tudott elhúzni a házigazda (17. p.: 8-7). Bár támadásban gyakran elbizonytalanodtak a az orosháziak, a 20. percben így is egyenlíteni tudtak Slavuljica révén (9-9). A házigazda megint gyorsan elhúzott két találattal, de Slavuljica újból jött és egalizált. Többször lett volna alkalmuk a vezetés megszerzésére is a látogatóknak, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. A játékrész utolsó percében ismét kettőre nőtt a különbség, a félidei eredményt Németh László időn túli hétméterese állította be.

Sokáig Lele (19) átlövésgóljai tartották meccsben az Orosházát

A második félidő elején Mrsulja egyenlített, azonban a gyöngyösieknek ezúttal is volt válaszuk. A 35. percben Busa két büntetőt is hárított, Markez révén azonban így is 16–14-re módosult az állás. Lele góljai tartották életben az orosházi reményeket, Mrsulja találata pedig a sokadik egyenlítést jelentette a 38. percben (17-17). Sajnos időközben Orjonikidze sérülést szenvedett, így tovább szűkültek a vendégek lehetőségei, ami negatív hatással volt a játékukra. Az időkérés sem segített a helyzetükön. A játékvezetők ráadásul futószalagon ítélték a büntetőket a gyöngyösieknek, aki 10 perc leforgása alatt hat hétméterest is értékesítettek Ubornyák révén. A hajrában elbizonytalanodott az Orosháza, amely 7 percig gólképtelennek bizonyult. Ennek hatására a Gyöngyös az 52. percben már 8 góllal is vezetett, és hiába küzdöttek Németh Lászlóék, komolyabb újításra nem futotta az erejükből.

A 40. percig remekül tartotta magát az újonc orosházi csapat, de a gyöngyösiek a végjátékra jobban koncentráltak és biztos győzelmet arattak.

Konkoly Csaba: – Nagyon jó meccset játszottunk, de a hibáink is megmutatkoztak. Elégedett vagyok a csapattal, bár nem tudtuk az előre eltervezett játékot nyújtani, az eredménnyel elégedett vagyok.
Ratko Djurkovic: – Korrekt, kemény meccs volt, a jobb csapat nyert. Sajnos Orjonikidze sérülését követően kevesen maradtunk

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.