Tornagyőzelem a serdülő válogatottal

tuba-kupa_200x200Hétvégén négy csapat részvételével rendezték meg a XX. Tuba Gyula Kézilabda Emléktornát. A gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumban rendezett nemzetközi viadalon a magyar serdülő válogatott színeiben az orosházi Kiss Axel is szerepelt.

A pénteken és szombaton lebonyolított tornán a horvát DSD Croatia-Zaprešić, a romániai ISK Székelyudvarhely és a házigazda Tolnai Lajos Gimnázium mellett a magyar serdülő válogatott is pályára lépett. Nemzeti együttesünkben az orosházi Kiss Axel is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A tornagyőztes serdülők, 8-as mezben Kiss Axel

A tornagyőztes serdülők, 8-as mezben Kiss Axel

– A válogatottal valamennyi mérkőzésünket megnyertük, két találkozón is góllal tudtam hozzájárulni a csapat sikeréhez. Nagyon jól éreztem magam a válogatottban, kiváló volt a közeg, úgy érzem jól összekovácsolódott a társaság – nyilatkozta honlapunknak az ifjú orosházi tehetség.


A Tuba-kupa 1997 óta minden évben megrendezésre kerülő, több napos nemzetközi kézilabda utánpótlás torna. Szerepel a Magyar Kézilabda Szövetség éves versenynaptárában, 2002 óta a magyar serdülő válogatott is a résztvevő csapatok között van. Jelenlegi felnőtt válogatottak közül többen szerepeltek serdülő korukban a Tuba-kupán (pl: Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Nagy Kornél). A kupa névadója, Tuba Gyula a gimnázium egykori diákja, majd testnevelő tanára, kézilabda szakedző, aki évtizedeken keresztül nevelte a felnövekvő kézilabdásokat.


 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.