NB I ifi: véget ért a bajnokság

Utolsó bajnokiját játszotta ebben az idényben Buday Dániel legénysége a NEKA együttesével. A jó erőkből álló akadémisták végül könnyedén diadalmaskodtak a rengeteg gólhelyzetet elpuskázó orosházi csapat ellen.

Orosházi FKSE-LINAMAR – NEKA 30-41 (15-20)

NB I-es ifjúsági mérkőzés, Orosháza, 50 néző. V.: Hovány, Ubornyák. Orosháza: Majdán, Zalai 4, Nagy A. 7, Szilágyi 1, Roosz-Suba 3, Holló A. 7, Simon 3, Bella 3, Bánfi 2, Kristofóri, Csányi, Holló Á., Ravasz. Edző: Buday Dániel. A NEKA legjobb dobói: Török 10, Borzas 7, Czene, Kovács 5-5.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3.

A találkozó kezdetén fej fej mellett haladtak a csapatok, de a 7. percben 5-2-re elhúzott a NEKA. A keményen védekező vendégek alaposan megkeserítették Zalaiék életét, akik számos ziccert hibáztak. Az első játékrész finisében még lett volna mód a 4-5 gólos különbség csökkentésére, de a döntő pillanatokban mindig megremegtek az orosházi kezek, így szünetre maradt az 5 találatnyi vendég vezetés.

Zalai Csanád négy alkalommal volt eredményes (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

A második félidő első perceiben még kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a hazaiak hibáit kihasználva a NEKA egy 9 gólos sorozattal 23-19-ről 32-19-re húzott el, megpecsételve ezzel ellenfele sorsát. Az orosházi csapat továbbra is rengeteg helyzetet elpuskázott és hiába rázta meg magát a találkozó hajrájában, a folytatásban már nem tudott közelebb zárkózni ellenfeléhez.

Buday Dániel: – Ez volt az idény utolsó mérkőzése, egy jó csapat ellen játszottunk, fizikálisan sokkal erősebbek mint mi. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, a másodikban elfáradtunk. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Akik jövőre kiöregszenek ebből a korosztályból, azok mennek tovább az NB I/B-be, majd esetleg a felnőtt keretbe, a serdülőkkel lesz feltöltve az ifjúsági csapat és dolgozunk tovább.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.