Megérdemelt hazai siker

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 34-22 (17-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Balatonfüred, 500 néző. V.: Bán, Szloska. Balatonfüred: Székely – Iváncsik T. 5 (3), Grigoriev 3, Juhász 5, Bánhidi 3, Bóka, Zdolik 4. Csere: Borbély (kapus), Ligetvári, Gerdán, Szöllősi 3, Faluvégi 2, Gábori 3, Kovacsics 2, Vilovski 3, Németh B. 1. Edző: Csoknyai István. Orosháza: Herjeczki – Benis 1, Németh G., Benmiloud 1, Buday 2, Cemas 3, Németh L. 2. Cs.: Miklós (kapus), Mazic 4, Stranigg 5, Knezevic 1, Szeitl 1, Milovic, Berta, Tárkányi, Pásztor M. 2 (1). Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1
.

Vasárnap a felsőházi rájátszás 5. helyén álló Balatonfüred otthonába látogatott Vladan Jordovic legénysége. A fürediek eddig egyetlen győzelemmel büszkélkedhetnek – márciusban éppen az Orosháza otthonában sikerült megszerezniük a két pontot. Csoknyai István csapata eddig hullámzó teljesítményt nyújtott a felsőházban: az elmúlt fordulókban kis híján meglepték a Szeged gárdáját, majd kiadós verést kaptak a Csurgótól, legutóbb pedig alaposan megszorongatták a Veszprém együttesét. Most győzelemre készültek a Balaton-partiak, csapatukból egyedül a sérült Győri Mátyásra nem számíthatott a szakvezetés. Az orosházi együttesben Buday Dániel játéka vált kérdésessé kisebb bokasérülése miatt, de irányítónk végül vállalta a játékot.

Villámrajtot vett a Füred, Zdolik Bence az 5. percben már a harmadik gólját lőtte az orosházi kapuba. A vendégek Cemas találataival igyekezetek tartani a lépést, de a hazai együttes fokozatosan növelte előnyét (10. p. 8-3). Ekkor Vladan Jordovic elérkezettnek látta az időt, hogy rendet tegyen a fejekben, de csapata a folytatásban is hadilábon állt a gólszerzéssel, Knezevicnek még büntetőből sem sikerült betalálnia Székely hálójába. A hosszú gólcsendet a 16. percben Németh László törte meg, de találatára a balatonfürediek rögtön kettővel válaszoltak (17. p. 11-4). A bátortalan orosházi támadások csak elvétve jelentettek veszélyt a hazai kapura, hiába kérte ki második idejét is a vendégek mestere. Az első játékrész finisében hatékonyabbá váltak az OFKSE akciói, egy 6-2-es sorozattal visszajött a mérkőzésbe a viharsarki gárda (24. p. 14-10). A kiegyensúlyozott végjátékot követően négy gólos különbséggel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Szünet után Németh László szép találatával indult a játék, amire rögtön Zdolik válaszolt, majd Iváncsik Tamás hetesével már öttel vezetett a Füred. Ismét jöttek az elkapkodott orosházi támadások, tíz perc alatt csak két vendég gól született, így Mazicéknak nem sikerült közelebb férkőzniük ellenfelükhöz (40. p. 21-15). Lépésről lépésre nőtt a vendéglátók előnye (17. p. 26-17), jól zárt a füredi védelem és Borbély kapus is elkapta a fonalat, míg elől könnyű gólokat szerzett csapata. A 49. percben már tízet számolhatott a vendégekre a hazai közönség, és a különbség a folytatásban sem csökkent. A sérülések által megtizedelt orosházi együttes nem tudta tartani a lépést jó formában játszó ellenfelével és végül nagy különbségű vereséget szenvedett.

Csoknyai István: – Már kedden is fegyelmezett, dinamikus, jó játékot játszottunk a Veszprém ellen, az volt a kérdés, hogy ezt meg tudjuk-e ismételni hétvégén az Orosháza ellen. Azt kell, hogy mondjam, ez sikerült, mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, támadásban és védekezésben is szép dolgokat csináltunk, úgy vélem, hogy megérdemelt a tizenkét gólos győzelem.

Vladan Jordovic: – Teljesen megérdemelt a Balatonfüred győzelme. Vannak gondjaink a sérülésekkel és nagy szünetek vannak a meccseink között, így nehéz fenntartani a csapat versenyformáját. Sajnos kilenc ziccert is kihagytunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.