Játékkal emlékeztek fiatalon elhunyt sporttásukra

A régi barátság csak az igazi barátság – tartja a mondás és a kézilabdás öregfiúk vasárnapi tornája is mintha ezt igazolná. Nemzeti ünnepünkön hat old boys csapat adott randevút egymásnak az Eötvös csarnokban. A 18 esztendeje, fiatalon elhunyt kézilabdás, Tóth Tamás emlékére rendezték a nemzetközi öregfiúk tornát, immáron 15. alkalommal.

Az orosházi szervezők meghívását elfogadta a Szarvas, az Újkígyós, a Mezőhegyes és két romániai klub, az Arad és a Nagyszentmiklós gárdája. Reggel kilenctől délután négyig pattogott a labda. Az egykori gyorsaság már megkopott kissé, a pocak is nagyobb itt-ott, mint a deli időkben, de a harci szellem a régi és a látványos megoldások, nagy gólok sem vesztettek semmit szépségükből az idők során.

Az orosházi öregfiúk újra összejöttek egy torna erejéig

A barátságosan is véresen komoly mérkőzések után kialakult a végeredmény, melyet már a terített asztal mellett ismertettek a rendezők. Az újkígyósiak végeztek a hatodik helyen. Az orosházi öregfiúk gáláns vendéglátóknak bizonyultak, mert rajtuk kívül nem előztek meg más csapatot és az ötödik helyet szerezték meg. Negyedik lett az Arad, harmadik a Nagyszentmiklós csapata. A Mezőhegyes – Szarvas döntőt a Körös partiak nyerték, akik ugyan komoly létszámgondokkal küzdöttek, de három orosházi játékossal kiegészülve már nem tudtak hibázni.

Az emlékverseny a kiadós és finom vacsora után, jó hangulatban zárult és többször elhangzott az ilyenkor szokásos búcsúzás: Jövőre, veletek, ugyanitt!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.