Most nem ment a Füred ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 24-31 (13-15)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Orosháza, 600 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: Herjeczki — Benis 2, Németh G., MAZIC 5, Knezevic 4 (3), Stranigg J. 4, Németh L. 1. Cs.: Ivanisevic (kapus), Berta, Benmiloud 1, CEMAS 4, Varsandán Á., Tárkányi 1, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Balatonfüred: SZÉKELY — IVÁNCSIK T. 8 (4), Juhász 1, BÁNHIDI 4, Gerdán, Ligetvári 1, Bóka 3 (1). Cs.: Borbély (kapus), Grigorjev 3, Győri 2, SZÖLLŐSI B. 8 (3), Faluvégi, Kovacsics 1, Gábori. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 9/8.

Két, a rájátszásban eddig nyeretlen csapat csapott össze. Az orosháziak két kezdő irányítójuk, Buday és Morva nélkül voltak kénytelenek kiállni. A mérkőzés elején egy-egy kihagyott lehetőség után Stranigg két góljával vezettünk 2-1-re, de az ötödik percre már egalizálódott az eredmény. Kőkemény füredi hatosfallal találták magukat szembe támadóink, középen a kivétel nélkül két méter feletti Gerdán, Ligetvári, Bánhidi trió állt szemben a mieinkkel. Éppen emiatt nehézkesnek tűntek a hazai támadások. A nyitott védekezés ezzel szemben jól működött hazai oldalon, és a védelem mögött Herjeczki Balázs is bemutatott jó néhány bravúrt. Sajnos a támadásban elkövetett hibákat azonnal büntette a Füred. A 22. percre néggyel elhúztak, így 8-12-nél Jordovic mester időt is kért, de újabb kimaradt hazai ziccer után a vendégek emberhátrányból lőttek gólt. A 26. percben lőttük az első hetesünket, és a félidő hajráját meghajtva fel tudtunk jönni két gólra.

A sárgamezes orosházi támadókat megállította a masszív füredi védőfal (Fotó: Rajki Judit)

A második félidő 4-1-es füredi rohammal kezdődött (35. perc 19-14). Ennek ellenére a védekezésünk még csak-csak a helyén volt, de támadásban egyik hiba követte a másikat. A vendégek kapujában a válogatott Székely Mártont olcsó trükkökkel nem tudtuk csőbe húzni, sok támadást hárított. A második félidőben 16 perc alatt mindössze négy gólt sikerült elérnünk. A játékrész közepe vesszőfutásnak tűnt, nekünk szinte semmi nem jött össze. A 48. percben már 10 gól volt a különbség. A hajrára összekapták magukat a fiúk, és újra egyenrangú partnerek voltak, de ez kevés volt az üdvösséghez.

Vladan Jordovic: — A két kezdő irányítónk nélkül, egy jó formában lévő Balatonfüred ellen az első félidőben jól tartottuk magunkat. Szünet után már nem bírtuk a lépést a magassági és erőfölényben lévő vendégeinkkel.

Csoknyai István: — Az EHF-kupa tapasztalatait sikerült átmentenünk erre a mérkőzésre. Akadtak jó periódusaink, de még sokat kell javulnunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.