11 gólos szegedi siker

MOL-Pick Szeged — Orosházi FKSE-Linamar 33-22 (17-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 1000 néző. V.: Hargitai, Markó. Szeged: Sierra — Prodanovic 5 (1), Ancsin 6, Bombac, Zubai 3, Ilyés 3, Källman 2. Cs.: Wyszomirski, Pásztor I. (kapusok), Balogh 5, Parrondo 2, Robledo 2, Blazevic, Vranjes 4, Vadkerti 1, Hegedűs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. Orosháza: Herjeczki — Benis 1, Mazic 3, Morva, Benmiloud 2, Berta, Németh L. 1. Cs.: Ivanisevic (kapus), Cemas 1, Szeitl 1, Stranigg 6, Knezevic 6 (4), Milovic, Varsandán Á., Németh G. 1, Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
.

A múlt heti Veszprém elleni találkozó után ismét sztárcsapat otthonába látogatott a Jordovic-legénység. Vérmes győzelmi reményei természetesen Szegeden sem lehettek az orosházi fiúknak, de a szakvezetés az elmúlt szerdán nyújtott első félidei játék megismétlésével már maradéktalanul elégedett lehetett voln az EHF-címvédő, BL-résztvevő Tisza-parti csapat otthonában. A házigazdák együttesében a spanyol irányító, Niko Mindegía kivételével mindenki egészséges volt, az Orosháza csapatában a betegeskedő Buday Dánielre és a sérült Mikós Gergőre nem számíthatott Jordovic edző.

Nem kezdett megilletődötten az Orosháza, Mazic góljával a zöld-sárgák szerezték meg a vezetést, Zubainak csak 3 perc elteltével sikerült egyenlítenie. Keményen védekezett a Szeged, és fokozatosan magához ragadta a játék irányítását. Könnyű gólokat szereztek a Tisza-partiak, Jordovic edző a 8. percben 6-2-es állásnál ki is kérte idejét. Folytatódott az orosházi gólcsend, amit Benmiloud csak a 12. percben tört meg (8-3). A folytatásban is jól zárt a szegedi védelem, Sierra kapus magabiztosan őrizte hálóját, ám a félidő közepétől már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, amihez persze az is kellett, hogy a hazai csapat is egyre több hibával kézilabdázzon.

A második játékrészt – akárcsak Veszprémben – most is kissé bénultan kezdte az orosházi együttes, három perc alatt három találatot szerzett a hazai csapat (20-10). Az Orosházán nevelkedett Balogh Zsolt számolalanul lőtte a gólokat, a vendégek csak nehezen tértek vissza a játékba. Később azonban állandósult a 10-12 gólos különbség, amit – köszönhetően az utolsó percekig derekasan küzdő Herjeczkiéknek – már nem tudott tovább növelni a szegedi gárda. Ao Orosháza együttesében mindenki lehetőséget kapott, a fiatalok pedig nem vallottak szégyent, jól harcoltak nagynevű ellenfelükkel szemben.

Vladan Jordovic: – Egyes periódusokkal elégedett lehetek, főként a fiatalok játékával. Amíg nagyon dekoncentráltan játszottunk, feleslegesen görcsöltünk. Nagy különbség van minőségben a Szeged és a mi csapatunk között, így ezek a hibák még szemmel láthatóbbak voltak. Vannak olyan dolgok, amikkel elégedett vagyok, az ilyen meccsek mutatják meg azt, hogy mennyit kell még dolgoznunk ahhoz, hogy még magasabb szintet érjünk el.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.