Nem várt vereség Komlón

Sport36-Komló — Orosházi FKSE-LINAMAR 34-30 (16-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Komló, 400 néző. V.: Herczeg, Südi. Komló: Granic — Hadziomedvic 4, Oszlár 3, Szöllősi B. 6, Nagy Z., Sebestyén 3, Radjenovic 7. Cs.: Selymes, Kiss B. (kapusok), Hidasi, Péter Szabó 3, Szögi 1, Kun 1, Laufel 6, Marcsek, Wéber. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Orosháza: Herjeczki — Benis 1, Buday 9, Mazic 5, Cemas 3, Milovic 3, Tárkányi 4. Cs.: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Berta, Benmiloud 2, Morva 3, Szeitl, Pásztor M., Knezevic, Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 12 ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 3/1
.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 1-3, 15. p.: 6-6, 20. p.: 9-8, 24. p.: 12-9, 34. p.: 21-13, 42. p.: 23-20, 50. p.: 29-23, 56. p.: 31-27, .

Az őszi idényről elhalasztott meccsen az Orosháza a Komló otthonában látogatott. A vendég csapatnak égetően szüksége volt minden pontra a hőn áhított felsőház eléréséhez, de a házigazdákat is fűtötte a visszavágás vágya a decemberben Orosházán elszenvedett vereségért, így nagy csatára volt kilátás. A komlói csapat dolgát erősen nehezítette, hogy az új igazolások (Semikov, Bujtár, Mester) nem szerepelhettek a mérkőzésen, mivel az eredeti időpontban még nem voltak a keret tagjai, de az orosháziak is nélkülözni kényszerültek a sérült Németh Gábor, Németh László és Stranigg János játékát.

Egy perc elteltével Buday kezdte meg a gólgyártást, amire rögtön válaszolt a Komló, de az vendégek csapatkapitánya duplázott, majd Cemas lövésével már 3-1-re vitt az Orosháza. Keményen védekezett a házigazda együttes, de nemsokára Mazic is megtalálta a rést a falon, ezzel már 4-2-re vezetett az OFKSE. A bányászcsapat harcos játékkal tapadt ellenfelére és a 11. percben Szöllősi Bence góljával egyenlített, majd néhány perc elteltével a vezetést is megszerezte. Milovic és Benmiloud találataival ismét magához ragadta a vezetést az Orosháza, de a komlóiak ismét egalizáltak, sőt Szöllősi és Péter Szabó góljaival kettőre növelték előnyüket. Vladan Jordovic elérkezettnek látta az időt, hogy rendet tegyen a fejekben, ezért időt kért, ami nem sokat használt, az OFKSE továbbra is sok hibával játszott, sőt Knezevic büntetőt hibázott. A hazaiak továbbra is agilisan, lendületesen kézilabdáztak, Szöllősi találatával pedig már 12-9 re vezetett a Komló. Az Orosháza egyszerűen nem találta a helyét a pályán, hibát hibára halmozott, így félidő végére már hat gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A második játékrész komlói góllal indult, de hiába válaszolt Buday, a hazaiak szinte ellenállás nélkül szerezték találataikat, míg az orosházi próbálkozások rendre kudarcot vallottak, a 34. percben már nyolc volt a hazai előny. Az OFKSE tíz perc elteltével ötre faragta a hátrányát, majd Benis Bence szépítő góljával néggyel, Buday találatának köszönhetően pedig már csak hárommal vezetett a Komló. Feltámadni látszott az Orosháza, Miklós Gergő kapuba állításával a kapusteljesítmény is látványosan javult. Ekkor ismét komlói percek következtek, újra öttel elhúzott a hazai gárda, de Morva duplájával megint háromra zárkóztak a vendégek. Sajnos nem sikerült közelebb férkőzni a hazaiakhoz, Budai hetest hibázott, a komlóiak pedig tovább hengereltek, újra hat gólra hízott előnyük. Míg az orosházi lövők naggyá tették a komlói kapust, a házigazdák kényükre-kedvükre gázoltak át a vendégek védelmén. Hiába jöt vissza az utolsó percekre három gólra az OFKSE, a sorsdöntő pillanatokban ismét hibáztak, így nem tudták behozni hátrányukat.

Az érthetetlenül indiszponáltan játszó orosházi együttes nem bírt nagy akarattal küzdő, jól motivált ellenfelével, így igen nehéz helyzetbe hozta magát a bajnokság utolsó két fordulójára.

Vladan Jordovic: — Dekoncentráltan játszottuk a mérkőzést, különösen a védelemben. Az egész szezon legrosszabb védekezését mutattuk. A második félidőben, amikor lehetőségünk nyílt a felzárkózásra, kihagytuk a ziccereinket, felesleges kiállításokat csináltunk, ezt a hazai csapat kihasználta.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.