Diákolimpia: negyedik hely Győrben

Jól szerepeltek a Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ifjú kézilabdás sportolói a Diákolimpia VI. korcsoportos országos döntőjében. A január 23. és 25. között Győrben megrendezett viadalon az orosházi fiúk éppen hogy lecsúsztak a dobogóról.

A gimnáziumi csapat csütörtökön utazott el Győrbe Pásztor István edző, testnevelő vezetésével. Az együttes keretét az Orosházi FKSE-LINAMAR utánpótlás csapataiban is szereplő kézilabdázók alkották. Csütörtökön este tartották a verseny szervezői a technikai értekezletet és sorsolást, ahol a Táncsics a „B” csoportba került a győri Bercsényi Miklós Középiskola, a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium társaságában. A csoportküzdelmek pénteken délelőtt kezdődtek, majd szombat reggel folytatódtak.

Az orosházi fiúk nagyszerűen küzdöttek (Fotó: Magyar Diáksport Szövetség)

Orosháza, Táncsics – Győr, Bercsényi 25-23 (11-13)
Orosháza: Lipták (kapus), Holló A. 4, Bánfi 1, Simon 4, Jancsó 7, Zalai 4, Nagy A. 4, Zvolenszki 1, Bella, Ravasz, Szilágyi, Kiss Alex, Kristofóri, Szkaliczki.
Az orosházi fiúk a második félidőben ledolgozták hátrányukat és a házigazda legyőzésével jó rajtot vettek a háromnapos viadalon.

Mezőkövesd, Szent László – Orosháza, Táncsics 24-25 (10-8)
Orosháza: Lipták (kapus), Holló A. 3, Bánfi 1, Simon 2, Jancsó 5, Zalai 1, Nagy A. 9, Zvolenszki 2, Bella, Ravasz 1, Szilágyi, Kiss Alex 1, Kristofóri, Szkaliczki.
Küzdelmes mérkőzésen ismét sikerült fordítani, az utolsó percekben három gólos hátrányból is tudott nyerni a Táncsics.

Orosháza, Táncsics – Balmazújváros, Veres 23-23 (11-13)
Orosháza: Lipták (kapus), Holló A. 4, Bánfi 2, Simon 1, Jancsó 4, Zalai 2, Nagy A. 5, Zvolenszki 1, Bella, Ravasz, Szilágyi 2, Kiss Alex 1, Kristofóri, Szkaliczki 1.
Utolsó csoportmérkőzésükön már egy döntetlen is elégnek bizonyult az orosházi fiúknak a csoportelsőséghez.

A bronzmérkőzés drámai küzdelmet hozott (Fotó: Magyar Diáksport Szövetség)

A „B” csoport győzteseként az Orosháza az „A” csoport második helyezettjével, a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Szakközépiskola csapatával játszhatott az elődöntőben a döntőbe jutásért.

Orosháza, Táncsics – Balatonfüred, Lóczy 27-38 (13-18)
Orosháza: Lipták (kapus), Holló A. 6, Bánfi, Simon 3, Jancsó 5, Zalai 2, Nagy A. 9, Zvolenszki, Bella, Ravasz 1, Szilágyi, Kiss Alex 1, Kristofóri, Szkaliczki.
Táncsics együttese nem volt egy súlycsoportban a fürediekkel, így vasárnap délelőtt a bronzéremért küzdhettek a másik elődöntő vesztesével, a mezőkövesdi csapattal.

Mezőkövesd, Szent László – Orosháza, Táncsics 21-21 (12-7) hétméteresekkel: 32-31
Orosháza: Lipták (kapus), Holló A. 7, Bánfi, Simon 1, Jancsó 3, Zalai 3, Nagy A. 11, Zvolenszki, Bella 2, Ravasz 1, Szilágyi, Kiss Alex 3, Kristofóri, Szkaliczki.
A rendes játékidőben nem bírt egymással a két csapat, ezért hétméteres-párbajra került sor, ahol drámai csatában a kövesdi együttesnek kedvezett a szerencse, így az Orosháza lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen végzett.

Pásztor István edző elégedett csapatával (Fotó: Magyar Diáksport Szövetség)

Pásztor István edző: – Nagyon szép eredményt értünk el, méltóan képviseltük iskolánkat és egyesületünket. Nagyot küzdöttek a fiúk, bízom benne, hogy még lesz folytatása ennek a hagyománynak. Köszönjük az iskola és az egyesület támogatását.

Az orosházi csapat: Soós Péter (edző), Jancsó Nándor, Szkaliczki Dániel, Kiss Alex, Bella Csaba, Nagy Attila, Zalai Csanád, Bánfi Viktor, Lipták Máté, Pásztor István (edző), Ravasz Tamás, Kristofóri Botond, Holló Alex, Zvolenszki Attila, Szilágyi József, Simon Boldizsár.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.