A kézilabda ünnepe – gála után bál

Pénteken a játék volt középpontban, szombaton a jótékonyság vette át a főszerepet. Eredményes volt a negyedik programsor is, Fodor István kapta az életműdíjat.

A kézilabdát ünnepelték a hétvégén Orosházán, a nagy érdeklődésre tekintettel a program idén már kétnaposra nőtte ki magát. Poénok, nevetés, és komoly meccsek – a január 16-i sportgála jó hangulatban telt, majd 17-én, szombaton este ugyancsak az Eötvös-csarnok adott otthont a jótékonysági bálnak. Az Orosházi Kézilabda Baráti Kör és az Eötvös Téri Sportiskoláért Alapítvány szervezésében ünnepeltek, és adtak hangot a kézilabda iránt érzett szeretetüknek, elkötelezettségüknek.

A sportág ünnepére mintegy ötszázan gyűltek össze, Dávid Zoltán polgármester és Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke köszöntötték a megjelenteket, hangsúlyozva: városunkban nagy múltja van a kézilabdának, összefogással, együtt gondolkodva kiváló női és férfi szakág működhet.

A sportág ünnepére mintegy félezren gyűltek össze (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A két helyi klub elnökei – az OXXO Energy Orosházi NKC nevében Mikus István, az Orosházi FKSE-LINAMAR képviseletében Rajki István – nyitották meg a jótékonysági bált, melynek keretében ezúttal is átadtak elismeréseket. Orosháza ifjú tehetségei: Zvolenszky Nóra (ONKC) és Zalai Csanád (OFKSE), míg az életutat, példamutatást, nevelőmunkát, a sportág iránti elkötelezettséget elismerő életműdíjat idén Fodor István vehette át.

Kiváló hangulatban telt – egészen hajnalig – az idei bál, a bevételével az orosházi Gyermek és Diákélelmezési Intézményt támogatják, pontos összeget jövő hét elejére ígértek a szervezők. Ami biztos: egy újabb remek este volt, sportolók, szakvezetők, támogatók, szurkolók, szimpatizánsok együtt kapcsolódtak ki, és ünnepeltek, hiszen Orosháza méltán lehet büszke kézilabdásaira.

A hétvégi kézilabdaünnepről összefoglalót ad az Orosházi Városi Televízió kedd esti híradója, melyben az ötletgazda, fő szervező Tatai Tamás mellett az életműdíjjal kitüntetett Fodor István is nyilatkozik.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.