Miklós Gergő: jó kapust akarnak faragni belőlem

Fél éve van Orosházán, azt mondja, jól zárta ezt az időszakot, a fejlődésre fekteti a hangsúlyt a folytatásban is. Fiatal kapusunk szerint – ha keményen dolgoznak – meglehet a felsőház. Miklós Gergőt ismerhetik meg ezúttal a hét játékosa sorozatunk keretében.

2004 az a dátum, ahonnan indulunk a beszélgetés során, ekkor kezdte el a kézilabdát. Azt meséli, Pálinger Katalint látta egy tévés mérkőzésen, akkor eldöntötte: kipróbálja ezt a sportágat. Szegedi „gyerek” révén adott volt a nagy múltú klub is: a második edzésen már biztos volt abban, a kézilabda lesz az élete, és a kapuban a helye.

Ha lehetősége lesz rá, Gergő szeretné a harmadik évét is itt tölteni

– Hat évet töltöttem a szegedi klubnál, majd a Csurgónál folytattam a pályafutásomat. Mindkét egyesülettel – az utánpótlás terén – sok jó eredményt értünk el. NB I ifi és junior bronzérem, diákolimpiai győzelem, a kiváló eredménylistához komoly szakmai munka társult, így évről évre fejlődhettem. Ezt követően jött az orosházi megkeresés, épp a legjobbkor. Igent mondtam, hiszen tudtam, hogy Vladan Jordovic vezetőedző komoly munkát fektet a kapusok képzésébe, és tudtam azt is: NB I-es kapust akarnak faragni belőlem – mondja Gergő, akinek további másfél évre szól még a szerződése, de hozzáteszi: ha lehetősége lesz rá, szeretné a harmadik évét is itt tölteni.

Fél éve érkezett az Orosházi FKSE-LINAMAR együtteséséhez, eddigi tapasztalatai pozitívak a szakmai munka, a klubvezetés és a város tekintetében is.

– Meglepően jó a csapatközösség, úgy érzem, sikerült jól beilleszkednem. Fiatal csapatról van szó, kiegészülve néhány tapasztalt játékossal, nagyon jól dolgozunk együtt. Vladan Jordovic vezetésével komoly szakmai munka zajlik. Vannak ugyan hullámvölgyeink, de igyekszünk mindent megtenni a célért. A felsőházat tűztük ki magunk elé. Kemény munka lesz, de úgy vélem: meglehet. Rajtunk múlik, ott leszünk-e a legjobbak között – emeli ki kapusunk.

Az EHF-kupáról is pozitívan nyilatkozik, ott lehetett a csapattal Belgiumban, ez jó érzéssel tölti el, ahogyan az is, Ő is hozzátehetett az eddigi eredményekhez, és amikor lehetőséget kapott, élt vele. Ezt jól mutatja például az is, volt olyan hazai mérkőzés, amikor a szurkolók Gergőt választották a találkozó legjobbjának.

Fiatal kapusunk úgy érzi, jó félévet zárt

– Úgy érzem, jól tudtam zárni a félévet. Ha csak kis időre is, de lehetőséghez jutottam, és azon a három-négy mérkőzésen, amikor ott lehettem a kapuban, sikerült jól teljesítenem, és hozzátehettem a célok eléréséhez. Komoly munka vár ránk a tavaszi menetelés során is, igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból – emeli ki.

Gergő fiatal kora ellenére a jövőre is gondol, első körben a legfőbb célja, hogy jó NB I-es kapus legyen, kezdőkapus élvonalbeli klubnál. Ezért dolgozik minden nap, minden edzésen. Mellette pedig képzi magát: edzői tanfolyamra jár Szegeden, a későbbiekben gyerekeknek szeretné megmutatni, milyen jó a kapuban állni.

– Szinte minden időmet kitölti a kézilabda, emellett – nyaranta – a tenisz még az, amit szívesen űzök. Ha van lehetőségem, hazautazok, Szeged nem nagy távolság, illetve a barátaimmal töltöm az időt. Jól érzem magam Orosházán, nyugodt város, de mégsem annyira kistelepülés, vannak lehetőségek – hangsúlyozza Gergő.

Hétről hétre mutatjuk be felnőttcsapatunk tagjait, ezúttal is egy szimpatikus játékos került a „középpontba”, olyan kézilabdás, aki szereti sportágát, klubját, fontosnak tartja a saját céljai mellett a csapategységet. Ahogy fogalmazott: Orosházán a magyar fiatalok téthelyzetben is lehetőséghez jutnak, jó csapattal, jó vezetőség segítségével dolgozhatnak a klubnál, ahol Gergő is fejlődni és bizonyítani szeretne.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.