Poénok, nevetés és komoly meccsek a kézilabda gálán

A vidámságé volt a főszerep péntek délután és este az Eötvös csarnokban. Az immár hagyományos kézilabda gálára gyűltek össze a két orosházi egyesület sportolói, vezetői, szurkolók, szülők, támogatók és mindenki, akinek a szívéhez közel áll ez a gyönyörű sportág.

A legkisebbektől a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát. A kicsik, a 2006, 2007, 2008-ban születettek célba dobó versenyével kezdődött a délutáni program, majd a “lufiölő” következett. Pontos találat esetén kidurrant a lufi és kisebb-nagyobb meglepetések – főként csokik – estek ki belőle a gyerekek legnagyobb megelégedésére. Nagyon sokan vettek részt a ziccerdobó bajnokságban is.

“Csirke-kapitány” és csapata megszenvedett

Természetesen – még ha egy kicsit rendhagyó formában is – kézilabda meccseket is láthatott a közönség. A serdülő fiúk – lányok mérkőzése volt az első. A sort a szurkolók – vezetők, edzők összecsapása folytatta.

Minden évben egyszer a néha sokat bíráló szurkolók a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen kemény egy ütközés és mennyire nem egyszerű a labdát pontosan oda juttatni, ahová az ember szeretné.

Az egykori játékosok, Barna Karcsi, Pásztor Öcsi, Vajer Tomi, Mikus Pista és a többiek nagyszerű partnerek voltak ebben, hisz az évek múlásával legfeljebb a gyorsaság kophat meg egy kicsit, a labdával most is azt csinálnak, amit akarnak. A “Csirke-kapitány” irányította szurkolói csapat többször csak nyomozta, hol lehet a játékszer.

Kezdődik a sportvezetők-szurkolók mérkőzés (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A magas szintű technikai tudásból a következő meccsen az orosházi öregfiúk is adtak ízelítőt. Egy egymás közti mérkőzéssel szórakoztatták a nagyérdeműt.

A meccsek után sorverseny következett. Az OFKSE és az ONKC junior és felnőtt sportolói voltak a résztvevői (néha elszenvedői) a Tatai Tamás által kreált feladatoknak. Sok nevetés és persze komoly küzdelem után a felnőttek,  Tárkányi Bence – Kovács Brigi vezette vegyes csapata diadalmaskodott.

Lánglovagok kontra zsaruk

Hagyomány a gálákon a Rendőrség-Tűzoltóság összecsapás. Ezzel a véresen komoly meccsel zárult a pénteki program. Az elmúlt évek során két alkalommal a tűzoltók győztek, legutóbb azonban a rend őrei diadalmaskodtak. 3-1, vagy 2-2 lesz összesítésben? Ez volt a kérdés a találkozó előtt. A tűzoltók csapatából hiányzott a legnagyobb ász, Ambrus Dodi ugyanis kisebb sérüléssel bajlódik és ez meg is látszott a lánglovagok teljesítményén. A meccs végül döntetlennel ért véget, következhettek a büntető dobások. Ebben a rendőrök bizonyultak jobbnak, így most egyenlő az állás a két szervezet vetélkedésében. A két együttes játékosai természetesen összeölelkeztek és a legnagyobb egyetértésben búcsúztak a közönségtől, de a rossz nyelvek szerint a játékvezető – Demartsik Feri – jobb ha egy ideig csak gyalog közlekedik.

A szombat esti kézilabda bálra minden jegy elkelt, így mintegy ötszázan mulathatnak együtt és ünnepelhetik szeretett sportágukat

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.