Stranigg János: mindig előrébb jutni

Balátlövőnk mögött – fiatal kora ellenére – komoly szakmai munka van: 16 évesen már a Veszprém felnőttcsapatával készülhetett. Most is azt hangsúlyozza, a fejlődés a legfőbb célja. Ha nem kézilabdázik, tanul, ha ideje engedi, moziba jár és horgászik.

Pásztor Máté az elmúlt héten Stranigg Jánosnak adta át a stafétát, így ezúttal 1995-ös születésű balátlövőnk mutatkozik be. Megtudhatjuk vele kapcsolatban is szakmai útja legfőbb állomásait, kiderül, mi a véleménye az idei szezon klubcéljairól, és azt is elárulta, miért szereti Orosházát. Induljunk akkor az elejéről a mostani interjúnál is.

– 2007-ben, 12 évesen kezdtem el kézilabdázni az Elektromos SE-ben Pribék Istvánnál. Sportos család vagyunk, a sportágat édesapám szerettette meg velem, korábban ugyanis Ő is kézilabdázott, most pedig edzőként dolgozik. Az Elektromos után jött a PLER, majd az MKB Veszprém KC, ahol rengeteg hasznos tapasztalatot szereztem. 2014 januárjában kerültem az Orosházi FKSE-LINAMAR-hoz, a célom ugyanis az volt, hogy NB I-es játéklehetőséget kapjak, és erre itt megvannak a feltételek kiváló szakmai munka mellett – meséli játékosunk az Orosházát megelőző időszakról.

Jani sportos családból származik

Úgy véli, fiatal, a fejlődést fő célok között tartó, és nem utolsósorban jó társaságról van szó.

Jani szerint a felsőház nagyon nehéz feladat, de – mint ahogy korábban csapattársai is hangsúlyozták – mindent megtesznek a célért.

– Vladan Jordovic vezetőedző nagyon magas szakmai tudása, illetve a viszonylag fiatal, barátságos csapat/csapattársak miatt választottam Orosházát 2014 elején, a legnagyobb fejlődés érdekében. Jól érzem magam a gárdán belül, a csapattársak elfogadnak, ez nagyon fontos számomra. Meglátásom szerint folyamatosan fejlődik az együttes, sokat fiatalodott nyáron is, és a mostani szezonban az EHF-kupa révén nemzetközi tapasztalatot is szerezhetett. A kitűzött cél a felsőház az élvonalbeli bajnokságban. Mindent megteszünk azért, hogy bekerüljünk a legjobbak közé, persze ez nagyon nehéz feladat, kemény a hazai bajnokság – teszi hozzá átlövőnk, aki szerint a sérüléseknél nincs rosszabb dolog a világon.

"Mindent megteszünk azért, hogy bekerüljünk a legjobbak közé"

Barátságos városnak ítéli Orosházát, nagy előnyként kiemelve, hogy kisváros, minden közel van, ami – mint a legtöbbeknél – az idő miatt fontos számára. Ha ugyanis nem a pályán van, tanul.

– A sport és a tanulás – ezek a legfőbbek számomra, az edzések mellett gimnáziumba járok, az idén érettségizek. Emellett persze kevés szabadidő marad, ha mégis, nagyon szeretek mozizni és horgászni – teszi hozzá. Kiemeli még a szurkolótábor fontosságát. Azt, hogy a „B-közép” meghatározó az OFKSE-nél, sok pluszt ad számukra, hogy a kemény mag az idegenbeli mérkőzésekre is velük tart, ott vannak a pályán nyolcadik játékosként.

Balátlövőnk keményen hajt a saját és csapatcélokért

Stranigg János – akinek szerződése a szezon végéig szól – egy éve erősíti klubunkat, keményen hajt a saját és csapatcélokért. Mellette a Csoknyai István által irányított férfi juniorválogatott tagjaként fejleszti tudását, dolgozik azért a pluszért, amivel ott lehet a legjobbak közt. Ahogy korábban fogalmazott: a távlati tervek közt a felnőtt kézilabda-válogatott, és egy, a BL-ben is remeklő gárda oszlopos tagja szeretne lenni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.