Brazíliáért Gillingham-ben

Néhány napos balatonfüredi edzőtáborozás után hétvégén az angliai Gillingham-ben szerepel kvalifikációs tornán a Csoknyai István által irányított férfi juniorválogatott, a fiúk ma repültek el a szigetországba. A nyári, brazíliai világbajnokságon való részvételért három, első ránézésre könnyű ellenfélen keresztül vezet az út.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy könnyed angliai kiruccanásra utazik a magyar férfi juniorválogatott csütörtökön Gillingham-be, érdemes két lábbal a földön maradni. Noha a házigazda Nagy-Britanniát, Hollandiát és Izrael felvonultató négyesből gyakorlatilag kötelezőnek tekinthető a továbbjutás a nyári brazíliai vb-re, éppen az ilyen, ujjgyakorlatnak tetsző feladatokon könnyű elcsúszni.

– A britekről semmit sem tudunk, a hollandokról csak egy évvel ezelőtti videónk van, ami nem biztos, hogy valós támpontot ad – jellemzi a riválisokat a szövetségi edző Csoknyai István. – Izraelt a legutóbbi Európa-bajnokságon magabiztosan vertük, ettől függetlenül senkit sem szabad lebecsülni, nehogy ez legyen a vesztünk. A fiúk nagyon motiváltak, mindenki azon lesz, hogy sikerrel vívjuk meg a kvalifikációt.

Plusz energiát ad, hogy a brazíliai a társulat utolsó korosztályos világversenye, ráadásul egyetlen játékos és a kapitány sem járt még a dél-amerikai országban, így az egzotikus helyszín további ösztönzés.

(Fotó: Penovác Károly - veol.hu)

A siker érdekében az ünnepek egy részét is feláldozták, hiszen kevéssel karácsony után már, ha kicsit még foghíjasan is (Hornyák Péter például még a német bajnokságban szerepelt), de már közösen készültek, és edzőmeccseket játszottak Szlovénia ellen. A szomszéd elleni két találkozó jól szolgálta a felkészülést.

A csapat motivált, ugyanakkor kissé át is alakult az ausztriai kontinenstorna óta. Az Eb-ezüstérmes ifjúsági válogatottból Juhász Ádám és Győri Mátyás is kivívta helyét az eggyel idősebbek között, míg a kapus, Borbély Ádám decemberben a lábát törte, így a helyére ugyancsak az ifjak közül érkezett Rózsavölgyi Gergely. Stranigg János ismét lehetőséget kapott, ám az egyik szlovén meccsen a hasizmába térdeltek, így ő nem utazhat.  Csoknyai úgy látja, az „újak” jól beilleszkedtek, és mindenki száz százalékos felkészültséggel várja a péntektől vasárnapig tartó selejtezőtornát.

A négy csapat közül csak az első szerez repülőjegyet Brazíliába.

A vb-selejtező programja
péntek 16:30 Magyarország – Hollandia
szombat 19:00 Magyarország – Nagy-Britannia
vasárnap 14:30 Magyarország – Izrael

A keret:
Bánhidi Bence, Faluvégi Rudolf, Gyene Norbert, Győri Mátyás, Hornyák Péter, Horváth Dániel, Juhász Ádám, Kovacsics Péter, Leimeter Csaba, Ligetvári Patrik, Miklós Gergely, Rózsavölgyi Gergely, Szeitl László, Tóth Balázs, Törteli Koppány, Vasvári Ádám.
Szövetségi edző: Csoknyai István.

(Forrás: utánpótlássport.hu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.