Rióra hangoltak a juniorok

A magyar férfi kézilabda junior válogatott a két ünnep között sem pihent. A három orosházi fiatallal felálló nemzeti együttes két hét múlva világbajnoki kvalifikációs tornán szerepel majd, így az év utolsó napjaiban edzőtáborral és felkészülési mérkőzésekkel hangolt Csoknyai István csapata a sorsdöntő angliai viadalra.

Január második hetében fontos kvalifikációs tornán vesz részt a címeres mezes együttes. A London melletti Gillinghamben igyekszik a válogatott kiharcolni a junior világbajnokságon való részvételt, amelyet 2015. július végén rendeznek Rio de Janeiróban. A magyar juniorok sorsolása szerencsésnek mondható, hiszen sorrendben Hollandiával, Angliával, majd a végén Izraellel kell majd megmérkőzniük az első helyért, ami a riói részvételt jelenti. Persze a sikert nem adják ingyen, alaposan meg kell dolgozniuk a fiúknak a brazíliai repülőjegyért.

A magyar junior válogatott a napokban Nagyatádon vett részt egy összetartáson, melynek keretében két nemzetközi edzőmérkőzést is játszottak Szlovénia hasonló korosztályú nemzeti csapatával. A magyar keret tagja az orosházi Miklós Gergő, Stranigg János és Szeitl László is.

Magyaroszág U20 – Szlovénia U20 24-24 (12-12)
Magyarország: Miklós G. – Gyene 2 (1), Leimeter 2, Szeitl 1, Vasvári, Ligetvári 5, Kovacsics P. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Juhász Á. 6 (3), Győri 4, Tóth Á. 2, Horváth D. 1, Stranigg 1, Faluvégi, Nemes. Szövetségi kapitány: Csoknyai István.
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/3. Kiállítások: 6, ill. 20 perc.

Kissé álmosan, sok hibával kezdték a találkozót a magyar fiatalok. A vendégek ezt kihasználva szinte végig előnyben voltak, ám a mieink a félidő finisében magukra találtak és a vendégek hibáit kihasználva megérdemelten egyenlítettek. A remek iramú első játékrészt követően a csapatok továbbra is remek iramú mérkőzést vívtak, sokáig fej fej mellett haladt a két együttes. A folytatásban a magyar válogatott két-háromgólos előnyt szerzett, de a hajrá ismét kiegyenlített küzdelmet hozott. A színvonalas találkozó végül igazságos döntetlennel zárult.

Magyaroszág U20 – Szlovénia U20 30-34 (14-19)
Magyarország: Rózsavölgyi – Gyene 1, Leimeter 3, Vasvári, Szeitl 4, Ligetvári 2, Kovacsics 2. Csere: Miklós G. (kapus), Győri 8 (3), Juhász Á. 6, Horváth D. 2, Stranigg 1, Tóth Á. 1, Faluvégi, Nemes. Szövetségi kapitány: Csoknyai István.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0. Kiállítások: 2, ill. 12 perc.

Ezt a találkozót is álmosan kezdte a magyar csapat, ennek következtében rengeteg hiba csúszott a fiúk játékába. A szlovének ezeket a rontásokat könyörtelenül büntették, így a különbség fokozatosan nőtt, a 28. percben már nyolccal is vezetett a vendég együttes. A második játékrész már kiegyenlítettebben alakult, bár a magyar csapat továbbra is sok hibával játszott, így csupán kozmetikázni sikerült az eredményen. A vereség ellenére elmondható, hogy a mérkőzés jól szolgálta válogatottunk felkészülését a január közepén esedékes angliai VB-kvalifikációs tornára.

Csoknyai István: – Nagyon jól ismerem ezeknek a srácoknak a képességeit, ezért is mondom azt, hogy az angliai négyes tornának mi vagyunk a favoritjai. Óriási csalódás lenne, ha nem jutnánk ki a riói világbajnokságra. Mindössze két-három meccsel tudunk felkészülni a gillinghami összecsapásokra, de annak is elégnek kell lenni a sikerhez. A fiúk tudják, hogy óriási a tét, ezért senkit sem kell külön ösztönözni az edzéseken. Bár mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, mi nyerni megyünk a kvalifikációs tornára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.