Tárkányi Bence: napról napra az álmomat élem

Hosszú távra tervez, Orosházán is, ahol jól érzi magát. Úgy fogalmaz, álmokat szőnek az emberek, ezt teszi Ő is: szeretne meghatározó játékossá válni az NB I-ben. Balszélsőnk, Tárkányi Bence a hét játékosa.

Nézzük az elejétől ezúttal is: a sport mindig az élete része volt, mint a fiúk többsége, indított a focival, majd jött a karate és az atlétika, végül a kézilabda ejtette rabul. Mátészalkán, ott ismerkedett meg ugyanis az alapokkal általános iskolás korában testnevelés tanára és Pásztor Öcsi édesapja révén. Bence szerint hasznos évek vannak a háta mögött, tudását most az OFKSE gárdájánál fejleszti tovább.

Bencét a foci, a karate, majd az atlétika után végül a kézilabda ejtette rabul

– Mátészalkát a nyíregyházi évek követték, majd úgy döntöttünk szüleimmel, hogy Székesfehérváron próbálunk szerencsét. Az ottani egy év után lehetőségem nyílt a Dunaferr csapatába igazolni, mely szintén nagyon hasznos időszak volt, több mostani csapattársammal már ott is együtt játszottunk. Ezt követően Balatonfüredre, az utánpótláscsapatba kerültem, majd Győrben játszottam egy évet. Ekkor jött az orosházi próbajáték lehetősége. Amikor azt mondták, én kellek, nehezen akartam elhinni. Egy álmom vált valóra azzal, hogy az élvonalba igazolhattam – emeli ki Bence.

Azt mondja, tökéletes választás volt az orosházi klub, ahol kiváló szakmai munka zajlik Vladan Jordovic vezetésével. Pozitívan fogadták a többiek, gyorsan beilleszkedett, és a klubvezetés is segítette az orosházi kezdeteket.

Balszélsőnk szerint tökéletes választás volt az orosházi klub

– Fiatal játékosok alkotják csapatunkat, mindenki egy célért dolgozik: a személyes fejlődés mellett a felsőházat céloztuk meg. A feladat nagyon nem egyszerű, bízom abban, mi leszünk ebben a szezonban a meglepetéscsapat, és bejutunk a legjobbak közé. Minden nap, minden meccsen ezért dolgozunk. Ha keveset is vagyok a pályán, abban az időszakban igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból: egy jó védekezéssel, egy góllal vagy gólpasszal hozzátenni a célért folytatott küzdelemhez. Napról napra az álmomat élem: a Veszprém, a Szeged, a Csurgó ellen játszhatok, sőt, a nemzetközi mezőnyben is ott lehettünk idén – meséli Bence, aki úgy véli: az EHF-kupa volt eddigi pályafutása csúcspontja. Kiváló csapatok ellen, tv-s meccsen, több ezer ember előtt játszhatott.

Egyre több lehetőséget kap, és él is vele. Szeretne meghatározó játékossá válni az NB I-ben, orosházi szerződése a mostani mellett további két évre szól. Nem is bánja, szeret a városban, azt mondja, a nyugodt, kisvárosi légkör tökéletes a sporthoz, és nagyon szimpatikus számára, hogy szeretettel fogadják az emberek. Szurkolók, kézilabdabarátok állítják meg, kap egy-egy jó szót, biztatást.

Az EHF-kupát eddigi pályafutása csúcspontjának tartja

– A családom, barátnőm mellett erőt ad, hogy kiváló közösséget alkotunk csapattársaimmal. Sok időt töltünk együtt a pályán kívül is, kávézunk, filmeket és meccseket nézünk. Szeretem, hogy pozitívan állnak a sporthoz Orosházán, biztatnak, hajtanak bennünket. Jó döntés volt az OFKSE – hangsúlyozza 22 éves játékosunk.

Ha több szabadnapja akad, úti célja Mátészalka (az igazi otthon) vagy Balatonfüred és Budapest, mindkét helyszín barátnőjéhez kötődik. Bence is tervezi, hogy folytatja a tanulást: tavaly kitanulta a fodrász szakmát (ennek most csapattársai is hasznát veszik), és mindenképp szeretne diplomát, a sportedzői képesítés mellett a közigazgatás is érdekli. Amit sokszor hangsúlyoz: örül az orosházi lehetőségnek, és mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Szimpatikus játékos, aki bizonyítani szeretne, és hasznos tagja lenni az OFKSE csapatának.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.