Teher alatt nő a pálma

A felsőház elérése NB I-es férfi kézilabdacsapatunk nem titkolt célja, a klub emellett nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra is. Mérleget vont az elnök, aki úgy véli: a 2014-es év mérföldkő volt.

Küzdelmes, mérkőzésekben gazdag hónapok vannak az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es felnőtt férfi kézilabdacsapata mögött. A magyar bajnokság mellett a hazai kupában és nemzetközi színtéren, az EHF-kupában is képviselték városunkat. Kézilabdásaink közül többen a felnőtt B-válogatott mellett a junior válogatottban is lehetőséget kaptak. Rajki István klubelnökkel beszélgettünk rövid és hosszú távú célokról, a felnőttcsapat mellett az utánpótlás fontosságáról.

– Küzdelmes őszi szezont zártunk a felnőttgárdával. A legfontosabb színtér számunkra a magyar bajnokság, ahol az elmúlt évek rengeteg munkájával és áldozatával kiharcoltuk a biztos helyünket. Azt a célt tűztük ki: eddigi eredményeinket felülmúlva a felsőházba jutunk. Komoly feladat ez, melyhez a szakmai munkát másfél éve irányítja Vladan Jordovic. A fejlődés szemmel látható. A Magyar Kupában a nyolcaddöntőben vagyunk jelenleg, itt is igyekszünk a legjobb eredményt elérni. Az ősz újdonságot is hozott: kitüntető érzés, hogy az EHF-kupában indulhattunk. Moldáv és belga ellenfeleken túljutva a dán Skjern búcsúztatott minket. A nemzetközi porondon játékosaink lemérhették, milyen egy egész más környezetben versenyezni. Büszkén valljuk: Orosháza nevét sokan megismerték, és a Magyar Kézilabda Szövetség is elismerően szólt munkánkról – emelte ki Rajki István.

Mintegy háromszáz fős utánpótlás

Az OFKSE elnöke szerint a felnőttcsapat tagjai lelkiismeretesen végzik a nem egyszerű feladatokkal tűzdelt felkészülést, magatartásukkal példát mutatnak az utánpótláskorúaknak is. Ez ugyanis a másik fontos cél: kiépíteni egy jelentős utánpótlásbázist.
– Ifjúsági csapatunk az NB I-ben szerepel, U23-as gárdánk az NB I/B felnőtt mezőnyében szerez tapasztalatokat. Közel háromszáz fős utánpótlásunk van, képzett szakemberek dolgoznak nap mint nap a fiatalokkal, akik szeretik a kézilabdát, élvezik az edzéseket. Ez a mi nagy örömünk: a gyerekeket az utcáról, a számítógép mögül kimozdítjuk, az egészséges életmódra neveljük, erősítjük bennük a közösségi érzést – hangsúlyozza az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület elnöke, hozzátéve: Orosháza megérett arra, hogy egy olyan csarnok épüljön, amely biztosítja a további töretlen fejlődést.

Nemzetközi kupameccseket láthattak az orosháziak az Eötvös-csarnokban (Fotó: Rosta Tibor)

– A magyar kézilabda első osztályban való szerepeltetése rengeteg anyagi feltételt igényel, és ezzel van általában a legtöbb problémánk. Itt már professzionális megoldásokra van szükség: komoly, megbízható szponzorokra, hosszú távú patronálásra. Ebben a pillanatban azt látjuk, elértünk teljesítőképességünk felső határához. A város önkormányzata mellettünk áll, sok támadást is felvállalva ezzel. Bízom abban, hogy Orosháza sportjáért felelősséget érző emberek nem ellenségeskedve, hanem a sportért téve segítik egyesületünket a továbbiakban is. A legfőbb 2015-ös cél a felsőház az NB I-ben. A szakmai munka mellett mindehhez a szükséges anyagi feltételeket is meg kell teremteni. Január 5-éig kaptak a játékosok egy regenerációs gyorspihenést, utána folytatódik a munka. Bízunk abban, sérültjeink is rövidesen csatlakoznak, és mindenki teljes erővel a fedélzeten lesz egy célért dolgozva – tette hozzá Rajki István.

A klubvezetés második négyéves ciklusa zárul, úgy vélik, a 2014-es év mérföldkő volt az egyesület minőségi munkájában. Büszkén vallják, összefogással jutottak el idáig: játékosok, edzők, szakmai stáb, szurkolók és a klubvezetés együtt dolgozott az eredményekért, Orosháza kézilabdasportjáért, és teszik ezt a következő időszakban is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.