Matevz Cemas: megtaláltam a helyem a csapatban

A nyáron érkezett Orosházára átlövőnk, aki úgy véli: komoly szakmai munka zajlik a klubnál. Ljubljanában kapta meg az alapokat, tapasztalatot Ausztriában is szerzett. Azt mondja: fizikailag nagyon erős a magyar bajnokság.

Majd’ féléves tapasztalatai vannak Orosházáról, a helyi klubról és a magyar férfi kézilabda-bajnokságról az 1988-as születésű balátlövőnknek, Matevz Cemasnak, aki a hét játékosa. A pénteki edzés után ültünk le beszélgetni, ezúttal is Berta Gabi segítségével érettük meg egymást. A szakmai fejlődés mellett az egyik fő célja, hogy minél jobban megtanuljon magyarul. Amikor azt kérdezem, hogy van a ceglédi agyrázkódás után, már magyarul mondja: „minden jó”. Összességében is ez a véleménye.

"Minden jó..." - mondja Matevz

– Ljubljanában kezdtem el kézilabdázni 8 éves koromban, végigjártam a korosztályos csapatokat. Összesen hat klubban játszottam, a szlovén egyesületek mellett legutóbb Ausztriában. A nyáron érkezett az orosházi megkeresés, és mivel úgy láttam, folyamatosan fejlődik a klub, és komoly erőt jelent a magyar bajnokság, letettem a voksom az OFKSE mellett. Ma már mondhatom: jó döntés volt. Komoly szakmai munka zajlik Vladan Jordovic vezetésével, és mindenki, aki a klubban dolgozik, a maximumot adja, ez nagyon tetszik. Nem tudok egy rossz szót sem mondani. Megértjük egymást, ahogy gyakran Jordo is mondja, egy nagy család vagyunk. Július óta vagyok itt, a fiúk nagyon jól fogadtak, megtaláltam a helyem a csapatban – emeli ki átlövőnk.

A többszörös korosztályos válogatott szlovén játékos szerződése egy évre szól, azt mondja: utána meglátja, mi lesz. Véleménye szerint jó formában van csapatunk, a Szeged és a Veszprém kivételével bármely együttes ellen van győzelmi esélyük.

Szlovén légiósunk szerint jó formában van az Orosháza

– A fizikai erő dominál a magyar bajnokságban, azért is jöttem ide, hogy fizikailag és persze a játékban is fejlődjek, előrelépjek. Minél többet szeretnék megtanulni a magyar bajnoki viszonyokról. A Szeged és a Veszprém magasabb szintet képvisel, a többiekkel – ha jó napot fogunk ki – minden téren fel tudjuk venni a versenyt. Az EHF-kupasorozat is jó tapasztalatokat adott. A harmadik körig jutottunk, és – bár a Skjern jóval jobb csapat – a visszavágón megmutattuk: tudunk jó mérkőzést játszani a dánok ellen is – hangsúlyozza Matevz Cemas.

A 26 éves, 196 cm magas, 89 kilós átlövőnk elégedetten nyilatkozott Orosházáról is, a kisvárosi nyugalom jó alapot ad ahhoz, hogy szakmailag előrelépjen – ez ugyanis az Ő legfőbb célkitűzése is, a csapatcélok mellett a személyes fejlődés. Kevés szabadidejében is marad a sportágnál: kézilabda-mérkőzéseket néz, hogy abból is tanuljon.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.