Helytálltunk az EHF-kupa visszavágón

Orosházi FKSE-LINAMAR – Skjern Handbold (dán) 25-32 ( 12-1 6)

EHF-kupa nemzetközi férfi kézilabda-mérkőzés, Eötvös-csarnok, 600 néző. V.: Duarte Santos, Ricardo Fonseca (portugálok). Orosháza: HERJECZKI – Benis, Németh G. 1, MORVA 2, MAZIC 3, Buday 1, Németh L. Cs.: Ivanisevic (kapus), STRANIGG 5, Berta, Szeitl 1, Varsandán 1, Milovic, KNEZEVIC 6, Pásztor 1, TÁRKÁNYI 4. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Skjern: PEDERSEN – Borm, MOLLGAARD 1, Klitgaard 4, Mikkelsen 6, M. CHRISTENSEN 4, Rasmussen 3. Cs.: Laursen (kapus), B. Christensen 4, Markussen 4, Jorgensen 1, Hansen 3, Bergholt 2. Edző: Ole Norgaard.
Kiállítások: 12, ill. 18 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

Vérmes reményeink nem lehettek az elmúlt heti dániai mérkőzés után, de a hazai közönség az ellenfelet megbecsülve a fiúk kőkeményen nekimentek a dán csapatnak. Buday révén hétméteresből szereztük meg az első gólunkat, egészen a 10. percig gólra gól játék zajlott a pályán, és a vendég dán csapat futott az eredmény után. A 15. perctől folyamatosan átvették a vendégek az irányítást, és néhány hazai hibát kihasználva elléptek 3 góllal (25. perc 10-13), amit a szünetig aztán még eggyel meg is tudtak toldani.

A második játékrészben is szépen tartotta magát a hazai csapat, sőt elkezdtünk felzárkózni mínusz négyről háromra, kettőre, majd egyre. A 39. percben a két csere szélső Pásztor és Tárkányi kínai figurás gólja késztette tapsra a hazai közönséget.

Az orosházi fiúk emelt fővel hagyhatták el a pályát (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Keményen harcolt az orosházi csapat, és a 41. percben egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Ekkortájt a dánok cseresora volt a pályán Mollgaarddal kiegészítve. A félidő fele táján a dán mester Ole Norgaard visszaküldte a kezdő játékosokat a pályára, és ezzel együtt sebességet váltott a Skjern. Három gyors dán gól következett, és tulajdonképpen itt el is dőlt a mérkőzés sorsa. A lényegesen nagyobb erőkből álló vendégcsapat végül hét góllal győzött, de a nagyszerűen küzdő orosházi csapat is emelt fővel hagyhatta el a pályát.

Vladan Jordovic: – Elégedett vagyok a csapattal, bár a múlt heti dániai mérkőzés után különösebb reményeink nem lehettek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.