Igor Milovic: a kezünkben a sorsunk

Átlövőnk szerint ha okosan játszanak, elérhető a bajnoki felsőház. Hozzászokott már az orosházi élethez, szeret a klubnál, és amit kiemel: a közönség támogatása sokszor átsegíti őket a hullámvölgyön. Igor Milovic a hét játékosa.

Nem szeret nyilatkozni Igor, ezt már többször említette nekünk is – kapusunk, Tibor választása épp ezért esett rá, így a héten átlövőnket ismerhetjük meg közelebbről. 14 évesen mesterünk, Vladan Jordovic fedezte fel, előtte a kosárlabdapályát választotta. Másfél évig szól még a szerződése Orosházán, ahol véleménye szerint magas szintű szakmai munka zajlik.

– A tavalyi szezonban érkeztem az OFKSE csapatához, Krusevácról jöttem, egy szerbiai klubból, előtte játszottam Tunéziában, illetve Verbászon, ahol elkezdtem kézilabdázni 14 éves koromban. Mostani vezetőedzőnk, Vladan Jordovic látta meg, hogy balkézzel dobok a kosárlabdapályán, és elhívott a kézilabdaedzésre. Megtetszett, ott maradtam, jó döntés volt – emelte ki Igor.

Igor tehetségére Vladan Jordovic figyelt fel 11 évvel ezelőtt

A 25 éves, 193 cm magas, 95 kilós játékosunk szerződése nálunk a mostani mellett további egy szezonra szól. Azt mondja, teljesen hozzászokott az orosházi élethez, nagyon jó a hangulat, sok ember szereti a kézilabdát.

– Ami nagyon fontos, hogy kiemelkedő szakmai munka zajlik Orosházán, jóval magasabb szintű, mint ahonnan érkeztem. Profi körülményeket biztosítanak, aki akar, itt tud fejlődni, előrelépni. Elégedett vagyok, tetszik az itteni munkamódszer. Személy szerint elsősorban taktikai értelemben szeretnék még fejlődni, a játék átlátása, a különböző helyzetekben történő döntéshozatal tekintetében. Fizikailag könnyebb felkészülni, de ha a taktikáról van szó, az más, másfajta igénybevételt jelent. Úgy vélem, itt alakul ki a jó és a legjobb játékosok közötti különbség. Az a célom, hogy egyszer a legjobbak közé tartozzak – hangsúlyozza átlövőnk.

A személyi fejlődés mellett nagyon fontos a csapatcél, az, hogy ott legyenek a felsőházban. Igor szerint most van esélyük rá, a kezükben van a sorsuk.

Átlövőnk elérhetőnek tartja a csapat céljait

– Úgy gondolom, a tavalyihoz képest fiatalabb és harcosabb csapatunk van. Most már jönnek azok az eredmények, amiket elterveztünk, idegenben is több a siker. A jelenlegi helyzetben jó helyen vagyunk a tabellán, és ami fontos: nem másoktól függünk, mi határozzuk meg a tények állását. Ha okosan játszunk, el tudjuk érni a célunkat, hogy a felsőházban végezzünk. Az EHF is hasznos porond, új tapasztalatokat hozott, más típusú játék van, mint a hazai bajnokságban, nem ismerjük annyira az ellenfeleket – teszi hozzá Igor.

Személyesebb vizekre evezve megtudom még, hogy barátnőjével él Orosházán, szabadidejét is zömmel vele, illetve csapattársaival tölti. Ha teheti, hazautazik családjához, a 170 kilométert nem tartja jelentős távolságnak. Végül mégiscsak visszatérünk a sporthoz, két okból is. Elmeséli, hogy ha nem kézilabda, akkor kosárlabda és foci – szezonon kívül, otthon is, a barátokkal. Majd hozzáteszi: egy lényeges dolgot még kiemelne. Köszöni a szurkolóknak, hogy mellettük állnak, és nyolcadik játékosként ott vannak velük a pályán, idegenben is. Igor szerint ez nemcsak neki, csapattársainak is sokat jelent.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.