Új edző az OFKSE élén

Füzesi Ferenc helyett Buday Ferenc irányítja december 6-tól az NB I-es férfi kézilabda csapatot. A klubtól kapott információ szerint a korábban már Orosházán edzősködő Buday Ferenc vette át a vezetőedzői posztot az Orosházi FKSE felnőtt csapatánál. A történések hátteréről a hétfő esti edzés előtt kérdeztük meg a klub elnökét és az újonnan érkezett, valamint a most távozó edzőjét.

Füzesi Ferenc leváltásával kapcsolatban az OFKSE elnöke, Rajki István kiemelte, hogy az elnökség meglátása szerint az edző és a csapat között nem alakult ki az a kontaktus, mely eredményre vezetett volna.
– Azt hittük, hogy az NB I/B-s csapat, mely megnyerte a másodosztályt, esetleg felveheti a versenyt az NB I-es gárdákkal. Ám bebizonyosodott, hogy ez nem működik, és már nagyon vékony a jég alattunk. Nehezen hoztuk meg ezt a döntést, de a legfontosabb cél, hogy a csapat bent maradjon az első osztályban – mondta Rajki István, aki hozzátette: reményeik szerint Budai Ferenc új koncepciót hoz a csapat életébe, és a játékosokat is felrázza majd. Arra a kérdésünkre, hogy Füzesi Ferenccel milyen módon bontottak szerződést úgy felelt, hogy a tárgyalások még nem zárultak le, így nem szeretne elébe menni a dolgoknak.

– Nem tudjuk, hogy véglegesen távozik tőlünk, vagy részfeladatokat lát majd el. Megtettük neki ajánlatunkat, ő gondolkodási időt kért. Az eddigi munkáját mindenki értékeli, így szeretnénk tisztességgel lezárni a kérdést – mondta.

Buday: a feladat nehéz

A csarnokban találtuk az új vezetőedzőt, Buday Ferencet, aki a Csurgót irányította legutóbb. Buday a férfiválogatott mellett másodedző, ezt megelőzően edzősködött Izlandon, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, a Dunaferrnél, a Szegednél és nálunk, Orosházán is.
– Annak idején nagyon sikeres évem volt Orosházán, hisz az NB I-ben 4. helyen végeztünk, mely csodálatos emlék. Igaz, akkor más csapat volt a városban. A most kapott feladatot örömmel vállaltam el, de tudom, hogy nem lesz egyszerű dolgom. Ennek ellenére mindent megteszünk a csapattal a bennmaradásért. Remélem hozzá tudok tenni ahhoz a munkához, amit Füzesi Ferenc barátom végzett, és a játékosok is partnerek lesznek ehhez – nyilatkozta első interjújában az újdonsült tréner.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e igazolásokat úgy válaszolt, szeretne erősíteni, ám hozzátette: a bajnokság ezen szakaszában nem lehet olyan minőségi játékosokat találni, akik erősítést jelentenének.
– Ennek ellenére keressük a lehetőségeket, és ha találunk ilyen játékost megnézzük, hogyan tudnánk csatasorba állítani – mondta Buday Ferenc, akivel egyelőre az éved végéig kötött szerződést a klub.

Füzesi: szorítok a csapatnak

Telefonon elértük a most távozó edzőt, Füzesi Ferencet, aki az alábbiakat nyilatkozta:
– Úgy érzem, hogy amit emberileg és szakmailag meg tudtam tenni, azt teljesítettem. Nagyon szurkolok a játékosoknak, akikkel kiváló kapcsolatom volt, és szorítok a csapatnak is, hogy bent maradjon a felső osztályban, hiszen a kiváló orosházi közönség egyértelműen megérdemel egy NB I-es csapatot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?