Nem sikerült a pontszerzés

PLER Budapest — Orosházi FKSE-LINAMAR 28-26 (11-15)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 400 néző. V.: Bonifert, Oláh. PLER: Kránitz – Gyene 3, Leimeter, Kocsi 4, Vadkerti, Mikita 5, Auth. Cs.: Váczi (kapus), Bak, Kemény 1, Tóth P., Laurencz 10, Stranigg F., Rédai 3, Bohács 2, Sinkovits. Vezetőedző: Hutvágner István. Orosháza: Herjeczki — Benis 2, Milovic 2, Benmiloud 3, Cemas 3, Buday 6, Németh L. 3. Cs.: Ivanisevic (kapus), Mazic 3, Stranigg J., Morva 1, Németh G. 3, Szeitl, Tárkányi, Pásztor M., Varsandán. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 0-3, 10. p.: 4-6, 14. p.: 5-10, 22. p.: 6-12, 34. p: 15-15, 37. p.: 15-17, 41. p.: 18-17, 51. p.: 22-22, 54. p.: 25-23, 58. p.: 26-26.

Az orosházi együttes hétvégi EHF-kötelezettsége miatt előrehozott mérkőzést játszott a két csapat a Lőrinci sportcsarnokban. Mindkét gárda kellemetlen vereséget szenvedett az elmúlt héten, az OFKSE a Magyar Kupában hazai pályán betlizett a Mezőkövesd ellenében, míg a PLER bajnoki meccsen kapott ki a Ceglédtől. Érthető módon a csapatok feledtetni szerették volna a közelmúltbeli fiaskókat. Az Orosházát továbbra is számos sérülés sújtja, de még így is a zöld-sárgák számítottak a találkozó esélyeseinek.

Mazig góljával szerezte meg a vezetést az Orosháza, közben hullottak a sárgalapok, mindkét együttes keményen védekezett. A vendégek az agresszív védelemnek és a gyors kontráknak köszönhetően hamar elhúztak, Hutvágner edző a 12. percben 8-4-es orosházi előnynél időt kért, ám ez nem sokat segített csapatán. Főként a vendégek beállói éltek a pályán, az első 15 percben Mazic háromszor, Benmiloud kétszer volt eredményes. A folytatásban mindkét együttes sok hibával játszott, hadilábon álltak a gólszerzéssel is a csapatok. A szívósan küzdő hazaiak a félidő végére faragni tudtak az állandósult 5-6 gólos orosházi előnyből.

Szünet után mintha az öltözőben maradt volna az Orosháza. A PLER négy perc alatt egyenlített, majd Laurencz hetesével a vezetést is megszerezte. A vendégek mindeközben naggyá tették a hazaiak orosházi nevelésű kapusát, Kránitzot, aki lövéseiket rendre hárította. Fej fej mellett haladt a két együttes, az OFKSE-nek voltak ugyan fellángolásai, de a második játékrészben jobbára a PLER irányította a játékot. Nem sikerült semlegesíteni a tíz gólig jutó Laurenczet, egyedül Buday góljai tartották a lelket a vendégekben. Öt perccel a találkozó vége előtt már kettővel vezetett a fővárosi gárda, innentől már a pontszerzésért küzdöttek Mazicék. A finisben Németh Gábor két góljával még egyenlített az Orosháza, de ismét belehúztak a hazaiak és 15 másodperccel a vége előtt Mikita megadta a kegyelemdöfést az OFKSE-nek.

Ellentétes félidőket láthatott a publikum szerdán este. Az első játékrészben még az Orosháza irányította a játékot, ám a második félidőben többnyire csak futottak az események után Jordovic mester sok hibával játszó legényei.

Hutvágner István: — A múlt heti vereség után a csapat a mai találkozón fokozatosan építette fel magát, gratulálok a fiúknak a győzelemhez.

Vladan Jordovic: — Nem voltunk elég koncentráltak, hibákat követtünk el, sérültjeink is sok gondot okoztak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.