Morvának Norvégia ellen ment a legjobban

Az Orosházi FKSE-LINAMAR három fiatal játékosa – Benis Bence, Németh László és Morva Zoltán – is tagja volt a lengyelországi Pleszewben nemzetközi tornán győztes magyar kézilabda B-válogatottnak. A kétsopronyi származású Morva Zoltánt kérdeztük élményeiről.

– Hogyan értékeli a teljesítményét?
– Nem szoktam értékelni, ami biztos, hogy voltak jó megmozdulásaim, de előjöttek a hibáim is. Mindhárom mérkőzésen lehetőséghez jutottam, a legjbban talán Norvégia ellen ment, azon a mérkőzésen az elejétől a végéig a pályán voltam.

– Mit szólt ahhoz, amikor megkapta a válogatottba a meghívót?
– Meglepődtem, mert nem játszom olyan formában, mint amilyenben szeretnék. Talán van is olyan játékos a posztomon, aki jobb időszakot él át, mint én. Annak idején irányítóként kezdtem, de Dunaújvárosban három évig jobbátlövőként szerepeltettek. A mostani edzőm megmondta, hogy az irányító az én igazi posztom, de időre van szükség, hogy visszaálljak erre a feladatkörre. Azért nagyon remélem, hogy lesz folytatása a válogatott szereplésnek. Bár más kategória, de a főiskolás válogatott a dél-koreai világbajnokságra készül, szeretnék a keretbe kerülni és részt venni azon a világversenyen.

– Mire számít csapatától az idei többfrontos küzdelemben?
– Nekünk a bajnokság az elsődleges, szeretnénk minál jobban szerepelni. Az EHF-kupában már elértük céljainkat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.