Benis Bence: a céljaimnak élek

A klub által kitűzött felsőház mellett saját karrierjében a legfőbbnek tartja, hogy fokozza teljesítményét. Több csapatban megfordult, mire Orosházán kötött ki. Azt mondja, jól érzi magát a városban, a csapatnál jó közösséget alkotnak.

Legutóbb a válogatott kapcsán hallhattunk a nyáron Mezőkövesdről csapatunkhoz érkező jobbszélsőről, Benis Bencéről: a felnőtt B-válogatottban kivette a részét a lengyelországi kupagyőzelemből. Juhász István kapitány elégedetten nyilatkozott Bence teljesítményéről, és a bajnokikon, a lelátón ülve is zömmel pozitív visszajelzéseket hallhatunk szélsőnkről. Most – A hét játékosa sorozat keretében – megkérdeztük Bencét is. Kiderül, hol szerezte az alapokat, mit gondol az OFKSE-nél zajló szakmai munkáról, és a hőn áhított felsőházról.

– Ötödik osztályos koromban vettem a kezembe a labdát, és ott ragadt. Az akkori testnevelő tanáromtól, Horváth Árpádtól kaptam meg az alapokat, komoly munkát végeztünk, hálás vagyok neki. A tatabányai utánpótláscsapatok után a felnőtt keret tagja lettem, majd játszottam Tatán, Gyöngyösön, és legutóbb – az orosházi pályát megelőzően – Mezőkövesden. Nyáron szerződtem az OFKSE csapatához, és úgy érzem: jól döntöttem. Jó közösséget alkotunk, komoly szakmai munka zajlik, és a városban is szeretik, támogatják a sportot. Szinte nem tudunk úgy végigmenni a városon, hogy ne találkozzunk szurkolókkal, sportszeretőkkel – emeli ki Bence.

Bence jó döntésnek tartja, hogy nyáron az OFKSE-t választotta

Mezőkövesden, az utolsó fél évben Skaliczki László vette szárnyai alá, azt mondja, akkor kijött a mélypontról. Most ismét jól érzi magát a pályán, szeretne fejlődni.

– Amikor az orosházi igazolás mellett döntöttem, fontos szempont volt a szakmaiság. Vladan Jordovic vezetésével komoly munka zajlik itt, ráadásul fiatal a csapat, ami nem mondható el sok élvonalbeli együttesről. Úgy gondolom, hogy reálisak a célkitűzések: szeretnénk a felsőházba kerülni, bár ehhez nagyon sok munka és jó teljesítmény kell. Csakúgy, mint a nemzetközi mezőnyben. Az EHF kupában már elértük a célkitűzéseket, a harmadik körben vagyunk, és igyekszünk a legjobb formát hozni a dánok ellen is – teszi hozzá 25 éves játékosunk.

Jönnek még a megszokott kérdések: mit csinál, ha nem a pályán van, mit tudhatnak meg róla még a kézilabdabarátok, mit szeretne elérni. Visszafogottan nyilatkozik, azt mondja, a céloknak él, a kézilabda kitölti a mindennapjait.

Jobbszélsőnk mindennapjait a kézilabda tölti ki

– Szeretnék a magammal szembeni elvárásoknak megfelelni. Úgy néz ki, hogy szépen lassan elérhető közelségbe kerülnek. A válogatottságnak nagyon örültem, igyekszem bizonyítani, csakúgy, mint a klubnál, és persze a nemzetközi porondon, az EHF kupában is. Szeretnék minél többet mutatni magamból, és fokozni a teljesítményemet – hangsúlyozza Bence.

Elmondja még, hogy a Kodolányi főiskola gazdálkodás-menedzsment szakának elvégzése is a tervek között van, tavaly megszerezte az edzői képesítést, a későbbiekben szeretne gyerekekkel foglalkozni. Ha van szabadideje, pihen, hobbija például a horgászás. Nem bőbeszédű, azt mondja: Ő teszi a dolgát, most orosházi mezben. Azt már a netes kereső segítségével tudom meg, hogy korábban valamennyi korosztályos válogatottban lehetőséghez jutott, 2010-ben pedig tagja volt a főiskolai világbajnok csapatnak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.