Yassine Benmiloud: nem vagyok egy nagy vándor

Ezt mutatja az is, hogy már a negyedik szezonban láthatjuk orosházi pályán. Ma már alapember a csapatban, mely véleménye szerint jelentősen erősödött a nyáron. Ha nem kézilabdázik, az iskolapadba ül – nemzetközi tanulmányokat folytat. Mi a célja mindkét területen? Kiderül az interjúból.

A kézilabdát szerető közönség már jól ismeri több mint két méter magas, 24 éves beállósunkat. Jól ismeri a pályáról, egyébként túl sok mindent nem hallottunk róla az elmúlt években. Ezért is indultunk el a kezdetektől: Algéria, Kiskunhalas, Dunaújváros, Orosháza – jöjjön a négy meghatározó helyszín élményekkel, tapasztalatokkal kiegészítve.

– Algériában születtem, édesapám ugyanis algériai, de nem sokat éltem kint, az iskolát már Magyarországon kezdtem. Édesanyám kiskunhalasi, ott jártam általános iskolába, majd a gimnáziumot Dunaújvárosban végeztem el. Tíz éves korom óta kézilabdázok, a halasi alapokat a Dunaferr csapatánál fejleszthettem tovább, ahol végigjártam a ranglétrát, 17 éves koromban kerültem a felnőtt gárdához. Egy féléves balatonfüredi kitérő után jött az orosházi ajánlat, és ma már a negyedik szezonban vagyok az Eötvös-csarnok pályáján – meséli a kezdetekről Yassine.

Yassine már a negyedik szezonját tölti Orosházán

Azt mondja, gyorsan eltelt ez a néhány év a klubnál. Szeret Orosházán, úgy fogalmaz: nem túl izgalmas város, de ez most előny. Bármire szüksége van, gyorsan megtalálja, és az sem utolsó szempont: szeretik Orosházán a kézilabdát, támogatják a sportot.

– Nem vagyok egy nagy vándor, jól be tudok rendezkedni egy-egy helyen, így van ez Orosházával is. Szeretek itt élni, jó a közönségünk, és tudok fejlődni. Szeretnék minél meghatározóbb játékossá válni a csapatban, mely sokat fiatalodott az új igazolásoknak köszönhetően. A fiúk sikeresen beilleszkedtek, jó közeget alkotunk, mindenki tudja a dolgát a pályán. Senki nem akar hősködni, és úgy érzem: a korábban ránk jellemző hullámvölgyek is csökkennek, és kitolódnak a mérkőzés végére – emeli ki beállósunk, aki megjárta a korosztályos válogatottakat is, legutóbb pedig a felnőtt “B” válogatottba érkezett meg a behívója.

A beálló szeretne a válogatott keret tagjává válni

– Kemény bajnoki szezonban vagyunk, nagyon együtt van a mezőny. Természetesen bízom abban, hogy elérjük a célunkat, tudatosan, sok munkával készülünk rá. Szeretnénk ott lenni a felsőházban, és szeretnénk a nemzetközi sorozatban is jó teljesítményt nyújtani. A legfőbb célom a válogatott keret tagjává válni – teszi hozzá Yassine.

A Kodolányi főiskolán nemzetközi tanulmányokat hallgat, beszélgetésünk végén még egy meglepő dolgot mond: ha végez, a biztonságpolitika szakirány felé folytatná. Ha pedig nem Orosházán van, a legtöbb időt Szegeden vagy Balatonfüreden tölti, barátnője társaságában, természetesen útba ejtve Kiskunhalast, ahol a családja él. A labdát az interjú végén Benis Bencének passzolja, így jövő héten Őt ismerhetik meg alaposabban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.