A Mezőkövesdet is legyőzte az OFKSE

Orosházi FKSE-LINAMAR – Mezőkövesdi KC 27-20 (13-10)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 500 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: Ivanisevic – Buday 4, BERTA, Milovic 3, Mazic 2, Benis 5, Németh L. 2. Cs.: HERJECZKI 1 (kapus), Szeitl 1, Stranigg 3, Morva, CEMAS 4, Varsandán, Németh G. 2, Pásztor, Tárkányi. Edző: Vladan Jordovic. Mezőkövesd: Volarevic – Trivkovic 2, Vasic 2, CUZIC 5, Lókodi 3, Grünfelder 1, Pálos. Cs.: Liszkai (kapus), Sipos, Szepesi 1, Molnár 2, Terenyi, Radnic 3, Pavlovic, Nakhayenka, Dzono 1. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Nagy várakozás előzte meg a Skaliczki mester vezette Mezőkövesd elleni meccset. 5+1-es nyitott védelemmel indított az OFKSE, de az elején csikorgott egy kicsit az orosházi gépezet. Kövesi vezetés, orosházi egyenlítés volt az első 5 perc forgatókönyve. Ezután hátrányba kerültünk, Lókodi góljával a 8. percben már két gól volt a vendégelőny. Több kapufát lőttünk, mert jól működött a kövesdi hatosfal. A 10. percben Jordovic mester időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Az időkérés után gyorsan zárkóztunk és a 20. percben ismét egyenlő volt, 8-8. Innen hullámzó volt a játék, 3 gól ott, 3 gól itt. A félidő hajrájában a csereként beállt Herjeczki Balázs védései illetve az egyre inkább megnyugodó támadójátékunk eredményezte, hogy előnnyel mentünk pihenni.

A zöldben játszó orosháziak meggyőző fölénnyel nyerték a meccset (Fotó: Rajki Judit)

Szünet után Benis lőtt gólt emberelőnyből azonnal, és már 5 perc elteltével 15-10 volt javunkra. Kapaszkodott, küzdött a Kövesd körömszakadtáig. Volt, hogy fel is jöttek 2 gólra, de a 49. percben újra 5 volt közte, 21-16. Az 50. percben Skaliczki László időkéréssel próbálkozott, de nem változott semmi. A vendégeknek volt egy 8 perces gólmentes periódusa a 45. és az 53 perc között, miközben a mieink lövöldözték a gólokat. Itt dőlt el a mérkőzés az OFKSE javára.

Az orosháziak utolsó gólját Herjeczki kapus lőtte. Egy védés után Buday elindult, a kövesdi kapus, Liszkai kilépett rá, de ezt észrevette kapusunk, és a saját hatosán belülről kapura lőtt, be is ment a labda a hálóba. Mondani sem kell, hogy felrobbant a csarnok.

A mérkőzés hajrájában sikerült a vendégekben kicsit kozmetikázni az eredményen, de az orosházi győzelem a játék képe alapján teljesen megérdemelt.

Vladan Jordovic: – Kicsit fáradtan és több kisebb sérüléssel kezdtük a meccset. Emiatt az elején nehezen ment, de aztán megnyugodtak a srácok, elmúlt a görcs, és simán hoztuk a találkozót.

Skaliczki László: – Azt kaptuk, amire számítottunk. Néhány érdekes bírói ítélettel kiegészítve, de tulajdonképpen a lövőink pontatlansága volt a vereség kulcsa.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.