Magabiztos OFKSE győzelem a bajnoki nyitányon

Orosházi FKSE-Linamar – Kőnig Trade Balmazújváros 32-23 (17-9)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 700 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: HERJECZKI — Benis 3, Milovic 2, BENMILOUD 3, Matevz 1, BUDAY 7 (4), NÉMETH L. 3. Cs.: Ivanisevic (kapus), Stranigg 3, Morva, Németh G. 3, MAZIC 5, Szeitl, Varsandán Á., Tárkányi 1, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Balmazújváros: KNEZEVIC — Temesvári 1, Bali 2, HAJDU T. 3, Heiczinger 2, Oláh T. 2, Nagy N. 1. Cs.: Oláh Z. (kapus), Acusi 1, Füleki 1, István 1, Kovácech, DIORIS 4, Balázs 3, Minegász, Salamon 2 (1). Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/1.

Dugig megtelt az Eötvös csarnok az előrehozott bajnoki nyitányra. Egy kimaradt helyzettel kezdődött a meccs, majd magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat. A 10. perc után a védekezésünk is keményebbé vált és ez ellen nemigen találták a megoldást a vendég támadók. Három egymást követő orosházi emberhátrány ellenére sem tudott egyenlíteni az újonc, és hátrányból is rendre bevették Knezevic kapuját a hazaiak. A félidő vége felé közeledve a támadások pontosságán és sebességén is javítottak az orosháziak. Öröm volt látni, hogy a vendég védők néha szabályosan keresték a labdát. El is léptünk, és már a félidő lefújása előtt 9 gól volt ide (29. perc 17-8). Végig remek kapusteljesítmény támasztotta meg hátulról a csapat játékát, Herjeczki kiválóan fogott, a heteseket pedig – négyből hármat – Ivanisevic védte.

A zöldmezes hazaiak magabiztosan gyűjtötték be az első 2 pontot (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Szünet után jött két gyors vendég gól, de aztán folytatódott az orosházi dominancia. A 38. percben számolhattak először tízig a szurkolók, amikor Benis góljával már 23-13-ra vezettünk. Jordovic mester mindenkinek játéklehetőséget adott, ezt az előny birtokában bátran tehette. A Balmazújváros egy pillanatig sem adta fel. Ha a győzelemért nem is, de a becsületükért végig keményen küzdöttek. Az 50. percben 3 bekapott gól után időt kért Jordovic, ezután ismét sebességet váltott a hazai csapat, és visszaállította a 10, sőt 11 gólos különbséget. Ebben az időben a volt orosházi Bali, illetve Mateo Dioris találatai jelentették az egyetlen örömöt a vendégszurkolók számára. Az 57. percben 32-21-re vezettünk, ezután még sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen a vendégeknek, de a magabiztos győzelemhez pillanatig sem fért kétség.

Vladan Jordovic: – Az első meccs mindig nagyon nehéz, de szerencsére minden játékos beállt a sorba, és teli csarnok előtt győzhettünk.

Füzesi Ferenc: – Tavaly az NB I/B-ben vitézkedtünk, most pedig szembetalálkoztunk a realitással, hogy hogyan és milyen sebességgel játszik egy jó NB I-es csapat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.