Cél a felsőház

A Hétméteres.com átfogó helyzetelemzést közölt az Orosházi FKSE-Linamar együtteséről. A kézilabdás szakportál szerint a legutóbb hetedik helyen végző Orosháza idei szezonja vízválasztó lesz, mivel a klub újra kilép az európai porondra.

Félig megvalósított célok

Egy éve komoly változások történtek Orosházán, több új játékos mellett Vladan Jordovic is érkezett a vezetőedzői pozícióba. A csapat célja a felsőházi rájátszásba kerülés volt, azonban ez nem jött össze, nagy volt a szakadék az ott résztvevők és a békésiek között. A 7. helyet végül simán behúzták Budayék, ez pedig elég volt a nemzetközi porondra való kilépéshez – persze ehhez több klub visszalépése is kellett.

Balda Ákos távozott (Fotó: facebook.com/ofkse)

Együtt maradt a keret magja

A Jordovic mester által felépített csapat alapja együtt maradt a nyáron, csupán négy játékos távozott, közülük Balda Ákos és Bali Richárd játszott rendszeresen az előző szezonban. Utóbbi az újonc Balmazújváros keretébe került, ahol vélhetően még több lehetőséget kap majd. Balda Ákos a jobbszélen kezdő volt, de nem tudott megbízhatóan jól teljesíteni. A kölcsönben Orosházán játszó Cifra Tibor sem maradt, a balátlövő a másodosztályú Békés együttesénél folytatja pályafutását. A csapat legrutinosabb tagja, Raffai András is alacsonyabb kategóriában játszik a jövőben.

Fiatalok érkeztek

A távozók helyét jórészt tehetséges fiatalok veszik át Orosházán. Érkeztek azért rutinosabb játékosok is, ilyen a Mezőkövesdről igazolt Benis Bence, aki 138 bajnoki góljával előző együttese meghatározó tagja volt, megbízható megoldást jelent a jobbszélen. Matevz Cemas az egyetlen új légiós, a szlovén átlövő az osztrák SC kelag Ferlach gárdájától érkezett. Veszprémből került a békésiekhez Pásztor Máté és Szeitl László, akik tagjai voltak a nyári U20-as Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott keretének is. A balszélen Tárkányi Bence, a kapuban Miklós Gergő bizonyíthat Orosházán, számukra a következő szezon elsősorban a tapasztalatszerzésről fog szólni. A nemzetközi szereplés miatt szükség volt még egy balkezes átlövőre, ezért a nyár végén a klub megszerezte a korábban a válogatott közelében is megforduló Németh Gábort Győrből. Németh karrierje korábban egy sérülés miatt megtört, az előző szezonban azonban jól tért vissza az élvonalba, komoly erősítés lehet.

Németh Gábor jó igazolás lehet (Fotó: www.etokc.hu)

Továbbra is a felsőház

Az új szezonnak a tavalyihoz hasonló célokkal vág neki az Orosháza, vagyis az NB I 1-6. helyének valamelyikét szeretné elérni. Ehhez az alapszakaszban az első 5-ben kell végeznie, ami komoly feladatnak ígérkezik a riválisok ismeretében. Reálisan a Szeged, a Csurgó, a Balatonfüred, a Tatabánya és a Gyöngyös mögött van Jordovic legénységének helye, ám ha az igazolások beválnak, akár meglepetés is születhet. Az EHF-kupában már az 1. kvalifikációs körben érdekelt lesz az Orosháza, kezdő lépésként a moldáv HC Olimpus-85-USEFS gárdáját kellene legyőzniük, továbbjutás esetén a BL 3. selejtező csoportjának 4. helyezettje (valószínűleg a belga Initia Hasselt) várna Budayékra. Annak ellenére, hogy egyik ellenfél sem igazán ismerős, továbbá a magyar csapat is rutintalannak számít a nemzetközi porondon, nem tűnik lehetetlennek a feladat. Vagyis kis szerencsével a csoportkör kapujába kerülhet Vladan Jordovic csapata.

Az Orosházi FKSE-Linamar átigazolásai a 2014/15-ös szezonra:

Érkezett:
Benis Bence (Mezőkövesdi KC), Matevz Cemas (balátlövő, SC kelag Ferlach), Németh Gábor (jobbátlövő, ETO-SZESE), Pásztor Mété (jobbszélső, MKB-MVM Veszprém), Szeitl László (beálló, MKB-MVM Veszprém), Tárkányi Bence (balszélső, ETO-SZESE), Miklós Gergő (kapus, Csurgói KK)
Távozott:
Cifra Tibor (balátlövő, Békési FKC), Balda Ákos (jobbszélső, ?), Bali Richárd (balátlövő, Balmazújvárosi KK), Raffai András (irányító, Algyő)

Várható kezdőcsapat:

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.