Tartalékosan küzdöttek a serdülők

Harmadik alkalommal rendezték meg Tatán a Kanyó Antal Nemzetközi Utánpótlás Kézilabda Emléktornát. A szervezőknek idén is sikerült neves utánpótlásbázissal rendelkező egyesületeket hazánkba csábítani, a viadalra az OFKSE serdülői is meghívást kaptak.

Az U16-os (serdülő) orosházi fiúk rangos csapatok ellen léptek pályára. A mezőny tagja volt még a Dabas-Diego Kézilabda Club, a Házená Nové Veselí (Csehország), a HC Start Nové Zámky (Szlovákia), a Silkeborg-Voel Kfum (Dánia), a Wölfe Nordrhein (Németország), és a Grundfos Tatabánya Kézilabda Club utánpótlás együttese.

Az OFKSE csak 10 mezőnyjátékossal és egy kapussal tudott elutazni a tornára, mert betegségek és sérülések sújtották az amúgy is kis létszámú serdülő csapatot. 1998-as születésűeknek rendezett tornán nálunk négy játékos volt 98-as, öt játékos 99-es és két játékos 2000-es születésű.

Gyönyörű helyszínen, profi körülmények között zajlott a torna, hiszen a tatai Olimpiai Központban volt elszállásolva és játszotta mérkőzéseit a csapat.

Megérkezés után 30 perccel már játszott az Orosháza a cseh csapat ellen, akiktől 21-15-ös vereséget szenvedtünk. Két mérkőzés elteltével a Tatabányával mérkőztünk meg, tőlük 21-19-re kaptunk ki. A délután folyamán a német Nordrhein csapatát 19-14-re vertük meg. Másnap reggel a Dabas csapatától szenvedtünk vereséget (20-14), utána a dán és a szlovák csapattól is kikaptunk (26-16, illetve 21-18).

Jelenet a dán Silkeborg elleni mérkőzésről (Fotó: Cserveny Zoltán)

A tornán öt vereség és egy győzelem volt az Orosházi FKSE mérlege, így rosszabb gólkülönbséggel a 6. helyen végzett a csapat. Sajnos a csapat egyik legjobbja, Zvolenszki Attila már az első mérkőzésen megsérült, így ő az összes többi mérkőzésről hiányzott.

Az orosházi Kiss Alex a torna U16-os All Star csapatában is helyet kapott.

Barna Károly edző: – Sajnos szembesültünk azzal a ténnyel, hogy más csapatoknál több gyerekből történik a kiválasztás, óriási magassági és erőfölénnyel rendelkeztek az ellenfelek. A sérülések is döntően befolyásolták a tornán elért eredményünket. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapus Rákóczi Gábor, valamint Zvolenszki Attila, Szkaliczki Dániel és Blaskó Tamás. Többen a minimumot teljesítették, páran pedig nem ütötték meg ezt a szintet sem, hozzáállási és alkalmassági hiányosságok jellemezték néhány játékosomat. Gratulálok azoknak a játékosoknak, akik felvették a harcot és állták a pofonokat!

További képek a tornáról (Cserveny Zoltán felvételei).

Eredmények, jegyzőkönyvek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.