Búcsúzás az élvonaltól

Cegléden elbúcsúzott az élvonaltól és csapatától is Raffai András, az Orosházi FKSE-Linamar 36 éves kézilabdázója. A játékkal nem hagy fel, az NB I/B-be frissen feljutott FKSE-Algyő együttesében folytatja.

– Jó ajánlatot kaptam, a heti három edzés és a hétvégi bajnokik mellett jut elég időm a tanításra és a családomra is – mondta Raffai András. – Balda Ákos és ha jól tudom, Ambrus Dodi is ott folytatja.

– Sportot művelő, sportot szerető családban nőtt fel, nem lehetett kétséges, hogy a sorsa is összefonódik a mozgással.
– Nem is emlékszem pontosan, hogy 1988, vagy 1989 augusztusában kísértem el a kézilabdázó János bátyámat egy edzésre. Ő haza akart zavarni, de az edző, a korábbi kapus Fodor Pista bácsi odahívott magához és kérte, hogy dobáljak neki kapura. Ezután mondta, hogy másnap jelentkezzek edzésre. Minden családtagom sportolt, édesanyám a Békéscsabai Előrében kézilabdázott, a húgom, Kata az NB I-es Dunaújváros és Hódmezővásárhely után a kézilabda révén került ki Franciaországba. A feleségem, Raffai-Such Tamara is e sportágban jutott az NB I-ig, édesapám pedig futballozott.

– Negyedszázados pályafutásából mely időszakok, mérkőzések villannak be elsőként?
– Felejthetetlen emlék az Every Day Orosházával kivívott feljutásunk az NB I-be. Árpási Csabáéknál hihetetlenül jó közösségi szellem alakult ki. Orosházán játszottam a csapat legutóbbi NB I/B-s bajnoki sikere idején is. Élénken él bennem a Békéssel a Százhalombatta ellen vívott hetespárbaj, amellyel az NB I felsőházába jutottunk. Sosem számítottam nagy gólvágónak, inkább védekező típusú játékos voltam. Nem álmodoztam válogatottságról, mindig a játékot élveztem. Kipróbáltam magam külföldön is, a dániai Brönderslevben három évig játszottam, de megfordultam Székelyudvarhelyen is.

– Van edzői ambíciója? Tapasztalatát igyekszik-e majd kamatoztatni a kézilabdában?
– Szeretnék gyerekekkel edzősködni, meglátom, hogyan tudom összeegyeztetni a munkámmal. Az orosházi Vörösmarty tagintézmény testnevelő tanáraként dolgozom.

– Első gyermeke, Maja Luca lassan hároméves, biztosan ismerkedik a labdával.
– Többször volt már edzésen, miként az idén januárban született Barnabás is. Párommal együtt szeretnénk, ha életük része lenne a sport.

Névjegy

RAFFAI ANDRÁS
SZÜLETETT: 1977. december 10.
POSZTJA:
irányító
CSAPATAI:
Orosházi MTK, Every Day Orosháza, Szentendre, Orosháza, Békés, Székelyudvarhely, Brönderslev, OFKSE.
LEGJOBB EREDMÉNYEI:
főiskolai világbajnok, NB I 4. hely (Orosháza), NB I 5. hely (Békés).

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.