Magabiztos orosházi győzelem a Vác ellen

Váci KSE — Orosházi FKSE-Linamar 22-25 (10-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, rájátszás a 7-12. helyért, Vác, 300 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Vác: VITÁRIS — Császár 2, PÁL 5, Lendvay 1, Kocsi 1, Laurencz 1, Gábori 4 (3). Cs.: Nagy L. (kapus), Székely, Bajorhegyi, SIMÁNYI 4, Tyiskov, Nikolicza 2, Kökény 2, György, Joháczi. Vezetőedző: Rosta István. Orosháza: HERJECZKI — Balda 1, Morva, BERTA, Mazics 2, Stranigg 2, Németh L. 2. Cs.: Ivanisevics (kapus), Raffai, BUDAY 9 (3), Milovics 5, Varsandán Á. 2, Bali, BENMILOUD 2, Marics. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 10, ill. 14. perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 1-1. 6. p.: 4-3. 8. p.: 4-5. 14. p.: 7-7. 19. p.: 7-9. 24. p.: 8-11. 34. p.: 12-14. 39. p.: 14-18. 44. p.: 16-18. 50. p.: 18-22. 55. p.: 20-24. 59. p.: 22-24.

A váciak hétméteresből szereztek vezetést, amire Németh László egy remek svédcsavarral válaszolt. Nagy volt az iram, a védelmek nem voltak elég hatékonyak, így a 6. percben már 4-3-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégek góljainak jelentős részét ebben az időszakban Buday lőtte, aki a 9. percben hétméteresből talált be, és ekkor 5-4-re átvette a vezetést az orosházi együttes. A folytatásban felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni. A 17. percben Buday értékesített egy büntetőt, ezzel ismét vezetést szereztek a vendégek. Herjeczki kapus többször is bravúrosan védett, majd Bali vállát kellett ápolni egy kemény összecsapás után.

A 19. percben a nagy kedvvel játszó Németh László szép megoldás végén egy kínai figura után lőtt az üresen maradt váci kapuba (7-9). Ekkor a korábbi orosházi beállós, a hazaiak mestere, Rosta István időt kért. A remek teljesítményt nyújtó, volt válogatott irányító Buday Dániel a 24. percben már hetedik gólját lőtte, ezzel csapata már 11-8-ra vezetett. A hajrában tartotta három gólos előnyét az orosházi együttes, és ebben nem kis szerepe volt Herjeczki kapusnak, igaz a másik oldalon Vitáris is több nagy bravúrt mutatott be.

Fordulás után nagy lendülettel kezdett a Vác, előbb Kökény, majd Simányi is betalált, így két gólra feljöttek a hazaiak. A második félidő elején sokkal agresszívebben játszott a házigazda, ezzel alaposan próbára tették a vendégeket. A 40. percben négy gólos orosházi vezetésnél Rosta István időt kért, mert érezte, hogy meg kell állítani a lendületbe jött orosháziakat. Az időkérés hasznos volt, hiszen a váciak Nikolicza és Simányi góljával két gólra felzárkóznak. A vendégek Milovics góljaival négyre növelik az előnyt, így az 53. percben Rosta István ismét magához szólította tanítványait. A hajrában, az 59. percben 22-24-nél Buday újabb gólja végleg eldönti a mérkőzés sorsát.

Az orosháziak harmadszor is legyőzték a váciakat ebben a bajnokságban. Sikerükkel az orosháziak megerősítették hetedik helyüket, miután a Cegléd és a Mezőkövesd is kikapott, így már hat pont az előnyük.

Rosta István: — A mai mérkőzésen nem tudtuk megvalósítani elképzeléseinket, így a vendégek elvitték a két pontot.

Vladan Jordovics: — Ez a győzelem a csapategység diadala volt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.