A hajrában fordított az Orosháza

Orosházi FKSE-Linamar — Ceglédi KKSE 23-22 (8-11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Rájátszás a 7-12 helyért. Orosháza, 500 néző. V.: Medve, Nagy I. L. Orosháza: Ivanisevics — Balda 3, MILOVICS 7, Benmiloud, Buday 2 (2), Stranigg 2, Németh 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai, Berta, Cifra, Morva, Varsandán Á., Marics, Mazics 1, BALI 5. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Cegléd: Bősz — Lászlai 3, BÍRÓ 9, Antal, Vujovic, PERICSICS 7, Lakos. Cs.: Endrédi, Varga P., Tóth N. 1, Dengi 1, Hódi, Benke, Csőke, Lepsényi, Takács 1. Vezetőedző: Kökény István.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1
.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2-1. 13. p.: 4-4. 16. p.: 6-4. 28. p.: 6-10. 38. p.: 11-14. 42. p.: 14-14. 48. p.: 15-17. 51. p.: 18-18. 56. p.: 19-21.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy minden orosházi drukker remélte, kedvenceik vették kézbe a karmesteri pálcát és a 4. percben vezettek is, igaz csak egy góllal. Rengeteget hibázott mindkét gárda, így alig negyedóra elteltével még csak nyolc gólt láthatott a nagyérdemű, négyet itt, négyet ott. A 16. percben még az OFKSE vezetett, ám tizenkét hosszú percnek kellett eltelnie, mire Baliék újra beköszöntek Bősz kapujába. Ilyen rosszul, pontatlanul régen nem játszott az OFKSE. Eladott labdák, pontatlan lövések, rossz volt nézni. A ceglédiek mégis meghagyták az esélyt vendéglátóiknak, mert bár átvették a vezetést, a szünetig nem tudtak jelentős előnyt kiharcolni.

A második félidőben gólváltással folytatódott a csata, így a különbség nem változott. Jordovics csapata azért mégsem akarta cserbenhagyni most is lelkes szurkolótáborát, igyekezett felzárkózni, s a 42. percre behozta nem túl tetemes hátrányát. A várt fordítás azonban elmaradt, a gólerős Bíróval továbbra sem bírtak Budayék és ismét csak a remény maradt, hogy esetleg mégis pontot, netán pontokat szerez a hazai együttes. Négy perc volt hátra, amikor még mindig a ceglédiek vezettek, s magukban talán már el is könyvelték a győzelmet. Következett azonban egy olyan orosházi széria, amivel a legjobb időben csavartak egyet az eredményen. Az OFKSE sikerével megőrizte és stabilizálta hetedik helyét a rájátszásban.

Vladan Jordovics: — Nagyon nehéz mérkőzés volt, a győzelemben lelkes szurkolóink is nagy segítséget nyújtottak csapatomnak.

Kökény István: — Minimum egy pontot megérdemeltünk volna.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.