Feladat teljesítve

SZESE Győr – Orosházi FKSE-Linamar 23-26 (11-16)

NB I-es rájátszás mérkőzés, Győr, 500 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Győr: Lorger – Mota 4, Hernandez 1, Halász 3, Gebhardt 5, Simon 1, Pesics 2. Cs.: Somogyi (kapus), Szabó, Németh 2, Gubó 3, Terenyi, Kalmár 1, Gál 1. Edző: Rosta Miklós. Orosháza: IVANISEVIC – BALDA 5, Morva 2, MAZIC 6, Buday 5, Cifra 3, Németh L. 1. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai, Stranigg, Berta, Varsandán, Benmiloud, Bali 1. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 6/2
.

Gyászszalaggal a karjukon léptek pályára  az orosházi kézilabdázók. Az egykori orosházi kézilabdás, az OFKSE törzsszurkolója, a pénteken elhunyt Vidovenyecz István emlékének adóztak fiaink és teszik ezt az április 9-i hazai találkozón is.

A vendég orosházi alakulat kezdte határozottabban a mérkőzést. A 3-2-1-es nyitott védelem nem nagyon ízlett a győri támadóknak és már a 11. percben 6-2-es vendég előnyt regisztrálhattunk (pedig közben Lorger kapus hetest is hárított). Ezután egy kettős emberhátránynak köszönhetően a hazaiak megfelezték a különbséget, sőt egy gólra is fel tudtak zárkózni, de innen újra az orosháziak percei következtek. Jordovic mester időkérése után védekezést váltottunk. Hatos falunk sikeresen zárta le a lövő sávokat, a kapuban pedig Ivanisevic sorra mutatta be a bravúrokat. A 22. percre ismét visszaállt a négygólos vendég előny. Jól használtuk ki a győriek technikai hibáit. A félidő hajrájában Balda Ákos zsinórban háromszor is betalált, így megnyugtató, öt gólos előnnyel mehettünk szünetre.

A második játékrész elején ismét nekimentünk a hazaiaknak és az első nyolc percben egy 4-0-ás sorozatot produkáltak a fiúk (39. p. 12-20). A folytatásban mindent megtett a Győr a zárkózás érdekében, szerencsére ez csak kevéssé sikerült. Támadásban továbbra is sokat hibáztak, a megsérült Ivanisevicet váltó Herjeczki pedig ott folytatta a kapuban, ahol társa abbahagyta. A 46. percben még mindig öt volt közte (16-21). Fogcsikorgatva küzdöttek a vendéglátók, de az Orosháza jól sáfárkodott a megszerzett előnnyel. Egy utolsó rohammal a hazaiak még feljöttek mínusz 3-ra, de ezután már felváltva estek a gólok, nem engedtük közelebb a vendéglátókat. A hajrában a végig remekül játszó Mazic újabb két góllal tudatta a győriekkel, hogy le kell tenniük még az ikszről is.

Jól sikerült Jordovic mesternek a védekezés variálása és ez megfogta a győrieket. Odafigyelve, motiváltan játszott a csapat, jól használták ki a fiúk a hazaiak hibáit. Ehhez társult még a jó kapusteljesítmény és a nősülés előtt álló Mazic Milán is, aki szezonja eddigi legjobb meccsét játszotta.

Rosta Miklós: – Nagyon kellett volna a két pont. Nem sikerült, de nem adjuk fel, igyekszünk becsülettel befejezni a szezont.

Vladan Jordovic: – A kitűzött célt ezúttal sikerült elérnünk, gratulálok a fiúknak. A győzelmet a csapat és az edző a pénteken elhunyt Vidovenyecz Istvánnak ajánlja.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.