Játékosszemmel: Berta Gábor

Rövid téli szünet után ismét jelentkezünk játékosainkat megszólaltató sorozatunkkal. Ezúttal Berta Gábor válaszol többek között a felkészüléssel és a soron következő találkozóval kapcsolatos kérdéseinkre.

– Hogy telt a téli felkészülés, milyen erőben érzed magad?
– Mivel a bajnoki mérkőzések sorozata már a januári hónapban folytatódik, a felkészülésről elmondhatjuk, hogy viszonylag rövid és intenzív volt, két részből állt. A decemberi ünnepek idejére mindenki egyéni edzéstervet kapott, amit önállóan kellett elvégezni, a közös munkát január 3-án kezdtük meg, ahol a fizikailag megterhelő edzések során már a kezdetektől fogva nagy szerepet kaptak a labdás gyakorlatok is. A felkészülés során hazai és külföldi csapatokkal játszottunk edzőmérkőzéseket, ahol a célunk az volt, hogy különböző taktikai elemeket gyakoroljunk, valamint az egyéni és a csapat sportformát a megfelelő szintre emeljük. A csapattársaimmal együtt úgy érezzük, hogy felkészültünk a bajnoki szezon folytatására.

– Elkezdődött az alapszakasz utolsó felvonása, mit vársz magadtól és csapatodtól?
– Az alapszakasz hátralévő részében rendkívül fontos mérkőzések várnak ránk. A csapatban megvan mindenkinek a feladata, ha ezekre maximálisan koncentrálunk és eközben egymást segítjük, közös erővel a csapategységgel szép sikereket fogunk elérni. Ezt várom a csapattól és saját magamtól is.

– Cegléd lesz a következő ellenfél, mit gondolsz a játékukról, hogyan készülsz a mérkőzésre?
– A Cegléd csapatával az elmúlt években mindig kiélezett küzdelmeket vívtunk. Ellenfelünk tapasztalt játékosokból áll, a csapat magja több éve együtt kézilabdázik, kellemetlen játékstílus jellemző rájuk. Úgy készülök ellenük, mint az összes többi mérkőzésre, a videóelemzések alkalmával a vezetőedző kialakítja és elmagyarázza a taktikai elképzelést, ahol minden játékosnak vannak speciális feladatai. Mivel az ellenfél játékosai nem ismeretlenek számunkra, többé kevésbé tudjuk, hogy kitől mit várhatunk és erre próbálunk felkészülni.

– Elindult egy tippjáték az egyesület Facebook-oldalán, te mit jósolsz milyen eredmény születik majd?
– Az eredményt illetően nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Egy alapos felkészülést követően bízom abban, hogy két megszerzett ponttal fogunk hazajönni Ceglédről, ami egy nagyon jó alapot nyújtana a további munkához.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.