Kézilabda gála és jótékonysági bál az utánpótlásért

Egy izgalmakkal teli mozgalmas nap fantasztikus befejezéssel, díjakkal és tervekkel, több mint 500 fő részvételével.

A korábbi években megkezdett hagyományhoz híven idén harmadik alkalommal rendezték meg az egésznapos kézilabda gálát, amelyet este jótékonysági bál követett. A mérkőzések január 11-én már reggel megkezdődtek, a legkisebb szivacskézisektől a juniorokon és serdülőkön át egészen az öregfiúkig bezárólag minden korosztály pályára lépett az Eötvös csarnokban. Női kézilabdásaink a Vojvodina szerb csapatával is összecsaptak felkészülési meccsen.

A fiúk és lányok egymással is megmérkőztek (Fotó: Rajki Judit)

Délután az edzők és a vezetők, majd a korábbi évekhez hasonlóan a rendőrök és a tűzoltók is összemérték tudásukat. Tatai Tamás, a rendezvény főszervezője és ötletgazdája elmondta, azért álmodta meg a gálát, hogy legyen egy nap, amit a kézilabda ünnepévé tudnak nyilvánítani.
– Nem titkolt célunk, hogy a gála során minden korosztályt megmozgassunk, este pedig a bálon ünnepeljük szeretett sportágunkat. Fontos ez a nap, hiszen Orosháza méltán lehet büszke a kézilabdásaira. Ez a sportág megtalálta számításait ebben a városban, és úgy érzem a jövőben még népszerűbb lesz a kézilabda – összegezte Tatai Tamás.

Az esti jótékonysági bálon több mint 500 sportoló és sportbarát volt jelen. A rendezvényen Rajki István, az Orosházi FKSE-Linamar elnöke, majd Mikus István, az OXXO Energy Orosházi NKC elnöke köszöntötte a megjelenteket, ezt követően dr. Dancsó József polgámester megnyitotta a III. Kézilabda Bált.

Életműdíj és tehetségek jutalmazása

A rendezvényen három díjat adtak át, a tavaly novemberben alakult Orosházi Kézilabdabarátok Köre döntése alapján egy fiú és egy lány ifjú tehetség és egy életutat elismerő, Orosháza Kézilabdázásáért életműdíj talált gazdára.

A női szakágban díjazott az OXXO Energy ONKC sportolója, Szöllősi Dalma, a férfi szakágban pedig az OFKSE-Linamar sportolója, Sándor Balázs.

Pirer Gyula az Orosháza Kézilabdázásáért életműdíjjal (Fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi kézilabdasport megteremtésében végzett áldozatos, hosszú éveken át történő munkája elismeréseként Pirer Gyulának adományozott a baráti kör életműdíjat, aki hosszú éveken át oktatta és nevelte az ifjúságot a kézilabdasport szeretetére.

Összefogás egy új sportcsarnokért

Mikus István, az ONKC elnöke elmondta, a bált most is elsősorban az utánpótlásért szervezik.
– Sikerült elérnünk azt, hogy mi vagyunk a megyében a legnagyobb utánpótlás bázissal rendelkező egyesület, és az országban is az első tízben van az utánpótlás nevelésünk. Úgy érzem nagyon szép eredményt tudtunk eddig elérni – mondta az ONKC elnöke.

Az OFKSE részéről Rajki István elnök értékelte a harmadik kézilabda bált.
– A mai nap ünnep a kézilabdának, ünnep Orosházának, és ünnep Orosháza kézilabdásainak is. Szeretném, ha olyan összefogás lenne a városban, ami megnyitná a lehetőséget egy új sportcsarnok megteremtésében. Természetesen ebben nem pusztán városi közreműködés, hanem külső segítség is szükséges. Azt hiszem, el tudnánk érni azt, hogy Orosházán is megteremtsük a kézilabdának nem csak jelenét, hanem jövőjét is – emelte ki Rajki István.

Este is zsúfolásig mgtelt a sportcsarnok (Fotó: Rosta Tibor)

A rendezvény mellé számos támogató és pártoló állt, az est jó hangulatáról a Mr. Shame zenekar gondoskodott. A bál valóban nagyon sikeres volt, vélhetőleg még hosszú hetekig emlegetik majd a jelenlévők, és viszik tovább annak hírét, hogy jövőre még többen részt vegyenek a kézilabda bálon.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.