Vannak napos és árnyékos oldalak

Az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság középmezőnyét célozza meg a szezon végére az OFKSE, és – ahogy a klub elnöke fogalmazott – mernek álmokat szőni: egy új csarnok a távlati cél a látványsport támogatás keretében. Rajki István klubelnökkel beszélgettünk.

Az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabdacsapata a 7. helyről várja a tavaszi nyitányt. Rajki István klubelnök szerint bíznak a további jó szereplésben, mellyel erősíthetik a város jó hírnevét.

– A középmezőnyt céloztuk meg, és ezért mindent meg is teszünk. A profi csapatok versenyében ehhez a képességek, játékfelfogás mellett megfelelő anyagi háttér is kell. Orosháza önkormányzata a felnőttcsapat költségeinek nagy részét biztosítja, és hetedik éve teremti meg annak lehetőségét, hogy az értékeket továbbvigyük – hangsúlyozta Rajki István.

A felnőttcsapat mellett jelentős utánpótlás-bázissal rendelkezik a klub. Mintegy 270 fiatal fejleszti itt tudását, szakképzett edzők irányításával.

A klub jelentős közéleti szerepet is betölt. Rajki István elnök tavaly vette át az Arany-Sámli díjat az OFKSE nevében

– Az óvodától a főiskoláig – ez jellemző munkánkra. Az oktatási intézményekkel kiváló a kapcsolatunk, 20 edző foglalkozik az 5-21 éves korosztályt felölelő csoportokkal. Az utánpótlás fejlődését eddig soha nem látott módon segíti az a kormányzati program, melynek keretében a TAO-forrásokra pályázhatunk. A látványsport támogatásnak köszönhetően biztosítottak a versenyeztetés feltételei, két mikrobuszt és fizioterápiás felszereléseket vásároltunk. A források elnyeréséhez szükséges önrészt az önkormányzat biztosította – emelte ki Rajki István.

A távlati célok is megvannak már, ahogy a klubelnök fogalmazott, mernek nagy álmokat szőni. Egy új csarnokot terveznek a minőségi sport további fejlődéséért.
– Orosháza egyik legnépszerűbb sportága a kézilabda, mindkét klubnál több száz fiatal dolgozik. A kötelező testnevelési órák bevezetésével, a nagy létszámú utánpótlás korcsoportok működtetésével kinőttük a két csarnokot. Az utánpótlás-nevelés érdekében elengedhetetlen egy új csarnok létrehozása a társasági adó-nyereségből pályázható forrásokból, összefogással. Idén ünnepeljük az egyesület megalakulásának 15. születésnapját. Jó érzés, ha mellénk állnak, amikor a helyi cégek úgy döntenek, részt vállalnak Orosháza sportéletében, köszönjük, hogy a képviselő-testület támogatja az egyesület fejlődését. „ Árnyékos oldal” ha azt halljuk az MSZP-s és Jobbikos képviselőktől, hogy ne kapjunk segítséget, amikor a támogatásunk ellen szavaznak vagy tartózkodnak. Ezen azonban felül kell emelkednünk, és példát kell mutatnunk Orosházán, ahol az elmúlt évtizedek megteremtettek egy kézilabdát szerető társadalmat – tette hozzá Rajki István.

Az OFKSE és az ONKC szombaton rendezi meg a III. Kézilabda gálát. Reggel 8 órától az Eötvös-csarnok ad otthont az egész napos programnak, az esti bál bevételét az orosházi kézilabda-utánpótlás fejlesztésére fordítják.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.