U10: ezüst a Cell-kupáról

Idén is Veszprém adott otthont Európa egyik legrangosabb utánpótlás kézilabda rendezvénysorozatának – a Cell-kupának. Az egyhetes küzdelemsorozaton most is voltak orosházi résztvevők és az OFKSE U10-es csapata nem kisebb dicsőséggel, mint egy ezüstéremmel térhet haza.

A világ minden tájáról, 22 országból érkezett 166 csapat 5-5 fiú és leány korcsoportban küzdött a hét során a helyezésekért.

A Papp Mihály edző vezette orosházi fiúk 6 mérkőzést játszottak. A csoportküzdelmek során először a Várpalota együttesét győzték le 16-6 arányban, majd a Balatonfüred következett. Itt is a mieink bizonyultak jobbnak, ezúttal 15-8-ra. Szoros, izgalmas meccset játszottak az orosházi gyerekek a Tata-Kőkút csapatával: OFKSE – Tata-Kőkút 13-12.

Ezután következett az egykori sokszoros válogatott, kitűnő kézilabdázó, Éles István nevét viselő kézisuli csapata. 9-12 arányban bizonyultak jobbnak a mieinknél. A döntőbe jutásért még az MKB Veszprém fiataljai álltak az orosháziak útjában, de Papp Mihály fiai őket is elintézték 23-8 arányban.

A Cell-kupa döntőjében ismét a már ismert Éles Kézisuli volt az ellenfél és csakúgy mint a csoportban, most sem sikerült őket legyőzni az orosházi srácoknak (7-15).

Elvesztett döntő ide, vagy oda, a Cell-kupa második hely óriási teljesítmény és óriási siker edző és játékos számára egyaránt, különösen annak fényében, hogy mely csapatok végeztek mögöttünk, a vert mezőnyben.

Gratulálunk fiúk! Csak így tovább!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.