Buday: van még legalább 3-4 jó évem

Az OFKSE új szerzeménye, Buday Dániel a délmagyar.hu-nak adott interjút a napokban. Az irányító-átlövő beszélt terveiről, valamint arról is, milyen szerepet vállal majd az orosházi utánpótlás-nevelésben.

Buday Dániel a Pick Szegedben kezdte a pályafutását. Nem volt véletlen, hogy a kézilabdára talált, hiszen édesapja, Buday Ferenc egykor a Szegedi Volán válogatott játékosa volt. A „kis Buday” a Pickben lett jegyzett játékos, már fiatalként sok sikert ért el. Ezután következett egy veszprémi kitérő, majd külföldön is kipróbálta magát, többek között a német Löwen együttesében szerepelt. 2011 nyarán tért vissza a Pick Szegedhez.

– Amikor újból Szegedre igazoltam, sokan furcsán fogadták a hírt, fenntartással voltak irántam. Úgy gondolom, hogy az első évem volt a sikeresebb, egy gyengébb kerettel is jó eredményt értünk el, nekem is jobban ment a játék. Az idei év gyengébb volt. Nekem sem ment, és szerintem ez a keret többre lett volna képes. Jó volt visszatérni, de a nyár nagy változásokat hoz számomra és a Pick számára is.

Buday Dánielt vasárnap búcsúztatta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke. Fotó: Karnok Csaba

Buday Dániel a közelbe, Orosházára igazolt. A Békés megyei kisváros csapatában folytatja a pályafutását, így a Pick Szeged közönsége újból ellenfélként láthatja majd a pályán.

– Úgy gondolom, hogy van még legalább 3-4 jó évem, szeretnék még az NB I-ben, a legmagasabb ligában szerepelni. A családom marad Szegeden, a gyerekek itt járnak iskolában, így számomra kapóra jött, hogy a közelben kézilabdázhatok – mondta.

Buday Ferenc példáját Buday Dániel is követi. A pályán hasonlóan sikeres volt, az ősztől azonban belevág az edzői munkába.

– Orosházán a 16 éves csapat munkáját irányítom majd. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz edzőként is dolgozni. Eddig még nem foglalkoztam gyerekekkel. Olyan edzői papírral rendelkezem, amely NB I/B-ig alkalmas a munkára. Tervezem, hogy továbbképzem magam, hogy később esetleg felnőttedzőként is dolgozzak. Úgy gondolom, hogy sok helyen játszottam és szereztem tapasztalatot, amit a későbbiekben hasznosíthatok. Persze figyelemmel követem majd a Pick Szeged szereplését, kíváncsian várom, hogy az új edzővel, Juan Carlos Pastorral és az új játékosokkal mire lesz képes a nevelőegyesületem – fejezte be a beszélgetést Buday.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.