Nyert, így kilencedik az OFKSE

Orosházi FKSE-Linamar – Ceglédi VSE 27-26 (17-13)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, rájátszás, Orosháza, 600 néző. Vezette: Tomecskó, Unyatinszki. Orosháza: SZIKORA – Berta, Morva 1, Kanyó 3, BALDA 5, BENMILOUD 3, KNEZEVIC 2. Csere: Herjeczki, SZABÓ (kapusok), BAJUSZ 4, Harsányi 1, DUKIC 4, MAZIC 1, Bali 2, Benák 1, Maric. Edző: Füzesi Ferenc. Cegléd: Bartucz – Dengi 1, Hódi 1, Dobó 3, TAKÁCS 6, Pocsaji. Csere: Iglesias, Erdélyi (kapusok), Savon 2, Varga 2, Tóth 3, Csőke, Atsushi 2, Lepsényi 3, Antal 1, Bíró 2. Edző: Kökény István.
Kiállítások: 18, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Az idei bajnokság utolsó fordulójában az volt a tét, hogy ki lesz a 9. helyezett. A Ceglédnek elég lett volna 1 pont, nekünk viszont mindenképp győzni kellett.

Búcsú Szikitől és Baresztól

Kisebb ünnepséggel kezdődött a mérkőzés. Az aktív játékos pályafutását most fejezte be Szikora Attila kapus, aki immár 17 éve áll a klub szolgálatában, és mindig is alapembere volt a csapatnak, a szurkolók egyfajta ikonként tisztelték. Mellette a 4 és fél éve nálunk edzősködő Füzesi Ferenc is utoljára ült csapatunk kispadján. Mindkét sportembernek a klub nevében Rajki István elnök, a csapat nevében pedig Raffai András csapatkapitány adott át ajándékot.

Szikora Attila kapus és Füzesi Ferenc vezetőedző is búcsúzott (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Zavarós védekezéssel kezdtünk, próbáltuk a Cegléd megoldó embere, Bíró körül a területet leszűkíteni, támadásban pedig a szokásos Berta-Harsányi csere volt. Rögtön az első ceglédi támadás egy gyönyörű Szikora védésen futott zátonyra, ez meg is alapozta a hangulatot. Gólra gól játék következett, óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést, a játékosok sem saját, sem egymás testi épségét nem kímélték. Az elején mi vezettünk, a Cegléd volt lépéskényszerben (10. perc 5-4). A félidő közepe táján az ellenfél vette át a vezetést, itt mi rohantunk utánuk. Az első negyedóra elteltével Szikorát Szabó váltotta a kapuban, aki szintén kiválóan védett. A 25. percben volt először két gól a különbség, 12-10-re vittünk. Ekkor Kökény István időt kért, de látható eredményt nem tudott ezzel elérni. Az utolsó másodpercekben háromgólos vezetésnél Szabó egy támadáson belül két ziccert is hárított, a lerohanásból pedig az egész félidőben nagyon játszó Bajusz Sándor állította be a négygólos vezetést.

Bajusz Sándor kiválóan játszott (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidő két vendég góllal kezdődött. Szerencsére ébredtek a mieink is, és őriztük 3-4 gólos vezetésünket. A 19. percben Kökény ismét időkéréssel próbálkozott, de mi lőttünk utána gólt. Az. 52. perc táján jött egy kisebb hullámvölgy a támadás befejezésekbe hazai oldalon, ennek köszönhetően 2 gólra felzárkózott a Cegléd. Továbbra is a szíve vitte előre a csapatot, nyerni akartak, még ha a játékvezetők nehezítettek is a dolgon, kiváltképp, hogy sokat játszottunk emberhátrányban. Az utolsó másfél percben tömény izgalom jellemezte a mérkőzést, hiszen ekkor már csak 1 gól volt a különbség. Benmiloud Yassine lőtte be az utolsó gólunkat, amire csak egy válasz érkezett, így győztünk!

Az OFKSE ezzel pontszámban utolérte a Ceglédet, és mivel az egymás elleni eredményünk és a gólkülönbségünk is jobb, így mi lettünk a kilencedikek az idei bajnokságban. Hetedik a Balatonfüred, nyolcadik a Vác, tizedik a Cegléd, és a kieső a Pécs.

Füzesi Ferenc: – Nagyon akarta a győzelmet a csapat. Szerencsére a szünetre megszerzett négygólos előnyből jól tudtunk sáfárkodni.

Kökény István: – Az első félidő végén dőlt el a meccs, amikor több helyzetet elhibáztunk és ezt az Orosháza kegyetlenül megbüntette.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.