Döntetlen Pécsett

Pécsi VSE – Orosházi FKSE-Linamar 26-26 (13-12)

NBI-es férfi kézilabda rájátszás mérkőzés, Pécs, 250 néző. Vezette: Horváth, Marton. Pécs: Bősz – Szepesi 2, Fekete 1, Szögi 5, Grünfelder 6, Szöllősi 5, Kurbely 2. Cs.: Nikolic (kapus), Hajdú T, Szakcsi 1, Bujtár 3, Vald, Lévai, Hajdú G, Sebestyén 1. Edző : Koleszár György. OFKSE: SZABÓ – Balda 2, Morva 3, Raffai 1, Benmiloud 2, Berta, Kanyó 1. Cs.: Herjeczki, Pajkó (kapusok), Bajusz 1, HARSÁNYI 8, Lászlai, Dukic 2, Maric, MAZIC 5, Bali 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 6, ill, 14 perc, Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

A szinte már szokásosnak mondható 5+1-es védekezéssel kezdtünk, Raffai Andrással az egyes pozícióban, támadásban pedig az ugyancsak bevett Berta-Harsányi cserét alkalmaztuk. Rendkívül idegesen és kapkodva kezdett mindkét csapat. Felváltva estek a gólok. Gyengén játszottunk, szerencsére a vendéglátók sem voltak valami acélosak. Ennek ellenére a félidő közepére sikerült a pécsieknek egy kis, 2-3 gólos előnyt kiépíteniük. A félidő második felére kissé megnyugodott a csapat, sikerült a játékot felgyorsítani, ennek köszönhető, hogy a szünetre mindössze egygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben sokkal frissebben, gyorsabban támadott az orosházi csapat. Védelemben maradt az 5+1 és hellyel-közzel működött is. Helyzetkihasználásban azonban szemmel látható volt a javulás. Magához ragadta a kezdeményezést az orosházi gárda és az 50. percre ötgólos előnyt is sikerült kiépíteni. Ezután jött a szokásos ”pécsi átok”. Rengeteget, szinte egyfolytában emberhátrányban voltunk kénytelenek játszani. Négy perccel a vége előtt négy góllal vezettünk, de nem tudtuk kellőképpen megbecsülni a labdát, a helyzeteinket pedig elhibáztuk. Ráadásul a végjátékra – időkérés után – egész pályás letámadásra jött ki a Pécs. Itt is eladtunk két labdát. Az orosházi rövidzárlat a legrosszabbkor jött, a hazaiak pedig a végjátékban végül megmentették az egyik pontot (azért egy pillantást a kiállítások arányára érdemes vetni – a szerk.).

A Pécsett megszerzett ponttal a táblázaton pontszámban beértük a szombaton, a Ceglédtől kikapó Vácot, a Pécsiekkel szemben pedig megtartottuk ötpontos előnyünket.

Füzesi Ferenc: – Továbbra is súlyt minket a “pécsi átok”, de bízom benne, hogy kinőjük a hibáinkat.

Az OFKSE csapata a rájátszásban hazai pályán fogadja a Balatonfüred együttesét május 11-én, azután Vácra látogatunk május 19-én, végül ismét itthon fogadjuk a ceglédieket május 26-án, úgyhogy várnak ránk még izgalmak bőven.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.