Pontszerzés Cegléden

Ceglédi KKSE – Orosházi FKSE-Linamar 23-23 (13-11)

NB I-es férfi kézilabda bajnoki rájátszás mérkőzés, Cegléd, 500 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok. Cegléd: BARTUCZ – Pocsai 5, Dobó 3, Dengi 1, Bíró 3, Mekaru 1, Hódi 3. Cs.: Erdélyi, Iglesias (kapusok), Savon, Tóth E., Varga, Tóth N, Csőke, Takács 7, Antall, Bíró B. 3. Edző: Kökény István. OFKSE: Szabó – Kanyó 4, BALI 5, Benmiloud 1, Raffai 1, Morva 2, Balda 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Bajusz 1 Harsányi 1, Benák, Berta, Dukic, Knezevic, Mazic 3, Maric 3. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/1.

A már sokszor bevált 5+1-es védekezéssel kezdett az orosházi csapat, Raffai Andrással az egyes pozícióban, támadásban pedig Berta-Morva csere volt. Lendületesen, jó játékkal kezdtek a mieink, több alkalommal vezettünk is. A huszadik perc tájékán következett be egy érthetetlen rövidzárlat, amikor is mintegy két percre teljesen szétesett a csapat rendszere. A vendéglátók ezt kegyetlenül kihasználták és köszönve az eladott labdákat gyorsan négygólos vezetésre tettek szert. A probléma mélységét mutatja, hogy Füzesi Ferencnek három percen belül kétszer kellett időt kérnie, hogy valamelyest helyreálljon a rend a fejekben. Végül sikerült rendezni a sorokat és a félidő végére minimalizálni tudtuk a különbséget.

Már az első félidő során sejthettük, hogy a remek napot kifogó Bartucz kapussal sok bajunk lesz még, és így is lett. Lendületesen játszott továbbra is a csapatunk, sajnos a helyzetkihasználással akadtak problémák. Folytatódott a “Bartucz-fóbia”, a kitűnő ceglédi hálóőr sok ziccerünket hiúsította meg. A tempós játék és a fegyelmezett védekezés dacára a mérkőzés hajrájába négygólos hátránnyal érkeztünk. Négy perc volt hátra. Az ellenfél időkérését jól kihasználva egy speciális védekezéssel leptük meg a házigazdákat. Bíró Balázs – a ceglédiek megoldó embere – körüli területvédekezésre álltunk át az utolsó négy percre és ez bejött. A srácok rendkívül fegyelmezetten, jól védekeztek és hatalmas hajrát kivágva, nagyon értékes pontot szereztek.

Kökény István: – Örültem volna, ha az orosházi csapat nyugodtabb körülmények közt – zsebében a váciak elleni két ponttal – érkezik hozzánk.

Füzesi Ferenc: – Aranypontot szereztünk a hajrában.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.