Nem bírtunk a Váccal

Orosházi FKSE-Linamar – Váci KSE 21-22 (12-11)

NB I-es rájátszás mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. OFKSE: HERJECZKI – Raffai 3, Harsányi 1, Kanyó 1, BALDA 6, Morva 1, Benmiloud 2. Cs.: Szabó (kapus), Bajusz 2, Berta, Dukic 1, Maric 1, Mazic 2, Bali 1, Benák, Knezevic. Edző: Füzesi Ferenc. Vác: Vitáris – BAJORHEGYI 4, Simányi 2, Császár, Tyiskov 3, Gábori 4, Pál 2. Cs.: NAGY (kapus), Szikra 3, György-Ferenc, Korsós, Kökény 2, Sipeki, Rosta, Szabó, Munkácsi 2. Edző: Rosta István.
Kiállítások: 18, ill. 22 perc, Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

Két gyors hazai góllal kezdődött a meccs, aztán jött a harmadik is. Három perc – három null ide. Látszott a csapaton, hogy jól felkészült a váci támadójátékból. 5+1-et védekezett a hazai csapat és ezt jól, összpontosítva tette. Sokszor késztettük hibára a váci támadókat. Annyira, hogy a 9. percben, 5-1-es állásnál Rosta Pilu kikérte az első idejét. Az időkérés után is maradt a jó védelem. Rosta István támadásban is csatába küldte a védő specialista Bajorhegyit. Ez egy kissé meglepte a mieinket.

A 15. percben, 8-5-ös állásnál Füzesi mester is úgy érezte, hogy rendeznie kell a sorokat. Folytatódott a sokszor durvaságig kemény küzdelem. Rosta Pilu is pályára lépett, jelentősen magasítva és megerősítve a vendég védelem közepét. Jött fel a Vác. A félidő végére sokallták meg a játékvezetők a durvaságokat és egyre-másra szórták ki a játékosokat. Szinte alig volt olyan pillanat, amikor mindkét gárda teljes létszámmal játszhatott volna. 4–4 ellen, 4–5 ellen – mikor hogy sikerült. A zűrzavarból a vendégek jöttek ki jobban, a szünetre felzárkóztak mínusz 1-re.

Jól kezdett csapatunk, de aztán csökkent a koncentráció (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrész vendég találattal kezdődött, de ekkor még újra el tudtunk lépni 2 góllal. Aztán folytatódott a fogcsikorgató küzdelem és ismét egyenlítettek a váciak. Füzesi Ferenc 14-14-es állásnál küldte Szabó Pétert a pályára, aki rögtön védéssel mutatkozott be. Az ezután következő öt percben felváltva estek a gólok. A 42. percben újra Rosta István érezte úgy, hogy alakít csapata játékán. Be is jött az időkérés, mert egyre jobb lett a vendég védelem. Ahogy a meccs elején mi, úgy most ők késztették egyre több hibára támadóinkat. Ráadásul hátul sem volt minden rendben. A koncentráció elkezdett rohamosan csökkenni és ez azt eredményezte, hogy a 47. percben, először a mérkőzésen, a Vác átvette a vezetést.

Az 54. percben ismét hazai időkérés. Megpróbáltuk rövid ideig a kétbeállós játékot is, de a Vác irányított ebben az időszakban. Négy perccel a vége előtt adódott az utolsó lehetőség az orosházi csapat előtt. Ekkor kettős emberelőnybe kerültünk (Bajorhegyi emberhátrányban játszva leütötte az elfutó Bali Ricsit). Úgy tűnt, rendbe jönnek a dolgok, mert pillanatok alatt egyenlítettünk, de sajna az utolsó két percben a vendégek voltak koncentráltabbak. Tudatosan tördelték, lassították a játékot és ez a taktika bejött nekik. Egygólos vereséget voltunk kénytelenek elkönyvelni a végén.

Füzesi Ferenc: – Jól kezdtünk, aztán csökkent a koncentrációnk, amit a jól felkészített vendégek kihasználtak. Támadásban tétovák voltunk. 21 góllal nem lehet meccset nyerni.

Rosta István: – Kalandos és nagyon fárasztó utazás után álmosan kezdtünk. Talán emiatt az orosháziak elhitték, hogy könnyű lesz a meccs. A meccs közepére érte el a csapat az üzemi hőfokot és a végén – ha egy kis szerencsével is – de sikerült megszerezni az Orosházán mindig nagyon értékes győzelmet.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.