Nem jött a bravúr Füreden

Balatonfüred – Orosházi FKSE-Linamar 30-25 (12-12)

NB I-es kézilabda mérkőzés, bajnoki rájátszás Balatonfüred, 400 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok. Balatonfüred: Szabó T. – Rios 2, Kiss, Pásztor 2, Kovács 2, Hornyák, Sandrk 1. Csere: SZATHMÁRI (kapus), Nagy 3, Gerdán, Németh 2, Lelkes, Szöllősi, Kemény 1, ZDOLIK 12, GRIGOREV 5. Edző: Sótonyi László. OFKSE: HERJECZKI – Balda 3, MORVA 4, Benmiloud 2, Raffai 1, Harsányi 1, KANYÓ 3. Csere: Szabó P. (kapus), Bajusz, Berta, Lászlai, Dukic 1, Maric, Mazic 2, BALI 6, Knezevic 2. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc, Hétméteresek: 7/7, ill. 5/4.

A rájátszás második meccsén idegenbe, mégpedig a tavalyi bronzérmes Balatonfüred otthonába látogatott a Füzesi-legénység. A Pécs elleni győzelem ellenére nem mellettünk szólt a papírforma, de igazából ellenünk sem. Láttunk már csodás meccset ettől a csapattól, úgyhogy nagy volt a várakozás.

Nem feltartott kézzel lépett pályára az orosházi csapat az elmúlt bajnokság bronzérmesével szemben. Jól kezdtünk. Az 5+1-es nyitott védekezés nem is ízlett a füredi támadóknak. Sokszor hibára is kényszerítettük őket, amiből gyors lerohanásokat tudtunk vezetni. Gyorsan, jó tempóban játszott az orosházi csapat. A felállt fal elleni játékunk is ötletes, fegyelmezett és hatékony volt. Szinte az egész első félidőben vezetett egy-két góllal együttesünk. A félidő végére jöttek fel a vendéglátók és 12-12-es döntetlennél mentek szünetre a csapatok.

A szünet a hazaiaknak tett jót. Valószínűleg Sótonyi mester nem hagyta szó nélkül a vártnál gyengébb szereplést. A látottak minden esetre erre utaltak. A második félidőre egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a hazaiak, ráadásul az első másfél percet emberhátrányban voltunk kénytelenek átvészelni. Tulajdonképpen itt, illetve az ezt követő néhány percben dőlt el a két pont sorsa. A hátrányban töltött másfél percben a fürediek három gólt rámoltak be. Bent ragadtunk az öltözőben, ráadásul a hátrány után sem jöttek a gólok. A Szabót váltó, rutinos, sokszoros válogatott Szathmári mintha megbabonázta volna a mieinket a kapuban. Túlságosan tiszteltük, emiatt egy kicsit bátortalanok is lettek a gólszerzési kísérleteink. A Füred az első negyedóra után 6-7 gólos előnyt szerzett, és ekkor kezdtünk újra úgy játszani, ahogyan végig kellett volna. A vendéglátók viszont vannak annyira rutinosak, és jók, hogy ezt az előnyt már nem adták el.

Kőkemény küzdelem volt a füredi csarnokban. Hogy nem afféle kisasszony kézilabda zajlott, arra bizonyíték, hogy a mérkőzés során Pásztor agyrázkódást szenvedett, Zdolik Bencének a szája repedt fel, Morva Zoli szemhéját négy öltéssel kellett összevarrni, és akkor a számtalan kék-zöld foltról még nem is beszéltünk. Kár azért a tíz perces rövidzárlatért.

Füzesi Ferenc: – A szünetben benn maradtunk az öltözőben és később akármilyen jól felpörögtünk, ezt már nem tudtuk visszahozni.

Sótonyi László: – Felkészültünk az Orosháza játékából. Szerencsére a második félidőben sikerült sebességet váltanunk, amit a vendégek egy ideig nem tudtak átvenni. Fontos két pontot szereztünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.