Jól indult a rájátszás

Orosházi FKSE-Linamar – Pécsi VKC 32-27 (13-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, rájátszás, Orosháza, 600 néző Vezette: Kékes Csaba, Kékes Pál. Orosháza: Herjeczki – Raffai, HARSÁNYI 9, Lászlai 4, Morva, BALDA 5, Benmiloud 2. Csere: SZABÓ P. (kapus), Bajusz 2, BERTA, Dukic, Kanyó 2, Maric, MAZIC 4, BALI 4, Knezevic. Edző: Füzesi Ferenc. Pécs: NIKOLIC – PAPP 5, Hajdú T., Szepesi 2, Szakcsi, Grünfelder 1, HAJDU G. 8. Csere: BŐSZ (kapus), Fekete, Szögi 6, Bujtár, Szöllősi 3, Lévay, Kurbely, Sebestény. Edző: Koleszár György.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0.

Zsúfolásig telt az Eötvös csarnok, a nézők az elmúlt 1 hónapban igencsak kiéheztek az NB I-es kézilabdára. És emlékeztünk arra is, hogy az utolsó fordulóban kikaptunk Pécsett, játékos és néző egyaránt vissza akart vágni. A Kékes testvérpár hazánk egyik legrutinosabb bírópárosa. Legutóbb kb. 10 éve vezettek meccset Orosházán, még az Every Day KSE NB I-es vitézkedése idejében.

Hazai góllal és Herjeczki védéssel indul a meccs. Kissé ideges volt mindkét gárda, a 6. percben 1-1 állt a táblán. Mi hatosfalat húztunk,a pécsiek a nyitott védekezést választották. A variáció mindkét gárdának bejött, az ellenfél még előnyből sem talált be a hálónkba. Mi is sok helyzetet hagytunk ki, nem nagyon ízlett a fiúknak a gyors, agresszív nyitott védelem. A 10. percben 3-3 volt az állás, rengeteg támadás ment taccsra. A 12. percben 3-5-re vezetett az ellenfél, de nem zuhantunk össze, Harsányi Viktor még emberhátrányból is betalált. Tartottuk a lépést, de egyenlíteni nem tudtunk. A pécsi Hajdú Gábor ekkor szinte tetszés szerint lőtte a gólokat, nem találtuk az ellenszerét, a 17. percben 5-8-nál Füzesi mester időt is kért. Az edzői szó jót tett, másfél perc alatt egyenlítettünk (19. perc 8-8). Az első félidőben viszonylag sokat voltunk emberhátrányban, ezért annak is örültünk, ha tartottuk a lépést. A 24. percben sikerült újra vezetni 10-9-re, ekkor Koleszár György kért azonnal időt. Itt állt be hozzánk Milan Mazic, ami jót tett a csapatnak, az egygólos előnyt sikerült megtartani a félidőre. A 4 hét kihagyás nagyon látszott a fiúkon, az első 30 percben döcögött a gépezet.

A zöldmezes orosháziak érdekes helyzetekből is betaláltak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőt hátrányban kezdtük, de mintha másik csapat lépett volna pályára. Szabó Péter a kapuban első beállásakor azonnal hetest védett, és elöl beindult a góllövés is. Gyorsan hizlaltuk az eredményt, szinte állva hagytuk a Pécset, a 40. percben 19-13-ra vezettünk. Feljavult a védelmünk, és az addig remekül teljesítő Herjeczkit váltó Szabó is kiválóan védett. Az ellenfél edzője ekkor kért időt, és itt kimondhatta a varázsszót, mert másfél perc alatt lőttek hármat. Erre reagált szintén időkéréssel Füzesi Ferenc is, ami lenyugtatta a mieinket. Szinte szó szerint foggal-körömmel küzdöttek a csapatok, emiatt többször került emberhátrányba a Pécs. Tovább javította a játék képét a nagy kedvvel kézilabdázó Bali Richárd, a csapat pedig megtalálta a ritmust. Az 53. percben 27-21-nél újra időt kért a pécsi edző, de nem sok foganatja volt. Az egész OFKSE kiválóan, lendületesen játszott, mindenki hozzátette a magáét. A 55. percben jött egy érthetetlen kapkodás, 1 percen belül kimaradt 3 indítás ziccerünk, de szerencsére hátul Szabó mindent védett az ellentámadásokból. Füzesi mester az 58. percben kikérte második idejét, lenyugtatta a csapatot. A Pécs ekkor egész pályás letámadással próbálkozott, nem is eredménytelenül. Többször szereztek labdát, de mi is betaláltunk ezért nem volt veszélyben a győzelem.

Füzesi Ferenc: – A második félidőre találtuk meg a ritmusunkat. A jó kapusteljesítmény mellett Bali Ricsi lendületes játéka is sokat javított a csapat teljesítményén.

Koleszár György: – A második játékrészben volt egy időszak, amikor többet voltunk hátrányban. Ekkor nem figyeltünk eléggé, itt ment el a meccs.

Ezzel a 2 ponttal 10 pontosak lettünk. Folytatás április 10-én, Balatonfüreden.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.