Egygólos vereség Pécsett

Pécsi VSE – Orosházi FKSE-Linamar 29-28 (11-17)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Pécs, 1200 néző.  Vezette: Horváth, Marton. Pécs: Nikolic – Papp, Kurbely, Szöllősi 2, Grünfelder 2, HAJDU G. 11, SZEPESI 5. Csere: BŐSZ (kapus), Lévay, Hajdu T., SZÖGI 7, Bujtár 2. Edző: Koleszár György. Orosháza: Herjeczki – BALDA 6, Dukic, Berta, Raffai, Bali 3, KANYÓ Á. 5. Csere: Szabó P. (kapus), MAZIC 5, Morva 2, Bajusz 4, Lászlai 2, Harsányi V. 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 3/2.

A várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott az alsóházi rangadó, hatalmas lendülettel vetette magát a küzdelembe a vendég orosházi gárda. Lendületesen, gyorsan folytak a támadások, a 3-2-1-es határozott, nyitott védekezésünkkel pedig sokáig nem tudtak mit kezdeni a pécsiek. Nem is kezdődhetett volna jobban, hisz az első gólra több mint nyolc percet kellett várniuk a hazai drukkereknek. Később a hatos falas védelmünk is remekül muzsikált, a baranyaiak pedig egyre messzebb kerültek a sikertől. A 25. percben már kilencgólos volt a vendég előny. A félidő végén feljöttek a pécsiek mínusz 6-ra, de az eddig látottak alapján, a szünetben Füzesi Ferenc lehetett a nyugodtabb.

Nagyjából hasonló volt a folytatás is. A különbség abban mutatkozott meg, hogy a hazai kapuban Nikolic-ot váltó Bősz elkezdett védeni. Ahogy haladtunk előre az időben és a meccsben, úgy csökkent az orosházi előny és úgy vált egyre harcosabbá és határozottabbá a vendéglátók csapata. Ebben a játékrészben már nem mindig sikerült jó döntéseket hozni a támadások befejezésénél, az általunk elkövetett hibákat pedig az ellenfél könyörtelenül kihasználta. Lépésről-lépésre jöttek fel a pécsiek és az 57. percben utol is érték a mieinket. Az utolsó percben Dukic hibázott ziccerben, amiből gólt kaptunk – ekkor vezetett először a Koleszár legénység, de még volt hátra majd fél perc. Egy elkapkodva sáncba lőtt szabaddobással ment el számunkra az elején már-már megnyert meccs és kezdődött a hazai örömünnep.

Koleszár György: – Drámai küzdelemben, remek hajrával szereztük meg az oly fontos két pontot. Dícséret illeti a csapatot a második félidei harcosságáért.

Füzesi Ferenc: – Megjártuk a mennyet és a poklot is. Sajnos ez utóbbi jött később.

A mai pécsi találkozó után a rájátszás alsó házában a következő a helyzet: A Pécsnek és a Vácnak 6-6 pontja van. 8-8 ponttal áll az OFKSE és a Cegléd. 9 pontos a Balatonfüred csapata, de vasárnap Cegléd-Füred meccs lesz. Ha igazolódik a papírforma, akkor a fürediek 11 ponttal lépnek a 28-án kezdődő rájátszásba, melynek sorsolását néhány napon belül megtartják.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.