Érvényesült a papírforma Veszprémben

MKB Veszprém – Orosházi FKSE-Linamar 40-27 (19-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Veszprém. Vezette : Szalai, Natkai. Veszprém: Fazekas – IVÁNCSIK G. 6, Gulyás 5, Laluska 4, CSÁSZÁR 6, UGALDE 5, Rodrigez 1. Cs.: Alilovics (kapus), IVÁNCSIK T. 5, Such, Nagy 2, Jamali, Terzic, SULIC 4, Pesics, Straning 2. Edző: Carlos Ortega. Orosháza: Herjeczki – Kanyó 3, Harsányi 2, Bali 2, Benmilloud 2, Balda 2, DUKIC 5. Cs: Szabó, Pajkó (kapusok), LÁSZLAI 3, MAZIC 4, Raffai 2, Berta, Morva 2, Maric. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 1/1.

A csapat úgy fogta fel a hétközi találkozót, mint egy kézilabda ünnepet, hisz nem minden nap játszhatnak egy csodás arénában a világ egyik legjobb csapata ellen. Ennek megfelelő volt a játék. A nagynevű hazai gárda mindjárt a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést és a vezetést is. Végig erőfölényben játszottak, ahogyan azt tulajdonképpen várni is lehetett, de voltak a meccsnek orosházi szempontból is jó szakaszai. Az elején hatos fallal kezdtünk védekezni, a 20. perc környékén aztán váltottunk, Mazic Milánnal zavaróban, kissé megnyitottuk a védelmet. Ennek meg is lett az eredménye. Több labdát is sikerült szerezni és ezzel a tízgólos hazai előnyt a szünetre 7-re tudta csökkenteni az orosházi gárda.

A második játékrész elején ugyanezzel a védekezési stratégiával jött ki a Füzesi legénység, de a félidő derekán visszaálltunk a hatos falra. Az újabb váltásnak főként az volt az oka, hogy minden játékosunk játéklehetőséget kaphasson. A veszprémi előny ekkor már ismét tízen felül járt. Nem csak a végül öt gólig jutó Goran Dukic, de a többiek is bátran, nyílt sisakkal támadtak, amit a 27 lőtt gól is jól illusztrál. A félidő közepére kialakult 12-13 gólos előnyét a lefújásig megtartotta a hazai csapat, akik természetesen ezen a keddi találkozón sem hagyhatták, hogy folt essen a hírnevükön és végig vezetve magabiztosan tartották otthon a két pontot.

Füzesi Ferenc: – A huszonhét lőtt gól dicsérhető, bár az igazi öröm az lenne számomra, ha az igazán fontos, ún. “négypontos” meccseken is el tudnánk érni ezt a számot. Ezen dolgozunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.